Προς οριοθέτηση η φωτιά στην Φθιώτιδα

Προς οριοθέτηση η φωτιά στην Φθιώτιδα
Εικόνα από τη φωτιά στη Φθιώτιδα tvstar

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Παλιούρι- Κοντά υπήρχαν διάσπαρτες αγροικίες και οικίες, ωστόσο δεν κινδύνευσαν-Η φωτιά άνοιξε σε τρία μέτωπα αλλά πλέον δεν υπάρχει ενιαίο πύρινο μέτωπο.

Αισιόδοξοι είναι οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής για την βελτίωση που παρουσιάζει η εικόνα του πύρινου μετώπου στο Παλιούρι Φθιώτιδας, κοντά στην Μακρακώμη που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση και έκταση με πουρνάρια.

Πλέον η ένταση των ανέμων έχει πέσει αισθητά και έτσι με την αποχώρηση και των εναερίων μέσων λόγω νύχτας, η εικόνα από το σημείο είναι ότι έχει πέσει αισθητά και η ορμή της φωτιάς που δεν εμφανίζει ενιαίο μέτωπο αλλά διάσπαρτες μικρές εστίες και βαίνει προς οριοθέτηση.

Κοντά με το σημείο που έχει ξεσπάσει η φωτιά υπήρχαν κάποιες διάσπαρτες αγροικίες και οικίες ωστόσο δεν κινδύνευσαν. Η πυρκαγιά λόγω ανέμων και καύσιμης ύλης πήρε μεγάλες διαστάσεις και από μία εστία είχε ανοίξει σε τρία μέτωπα προς Παλιούρι, Καστρί και Γραμμένο.

Λόγω αλλαγής στην κατεύθυνση των ανέμων το πιο επικίνδυνο μέτωπο ήταν αυτό προς το Καστρί. Χωρίς να προηγηθεί σχετική εισήγηση από την Πυροσβεστική, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση απομακρύνθηκαν προληπτικά κάποιοι κάτοικοι.

Στο σημείο έγινε μεγάλη κινητοποίηση. Παραμένουν και επιχειρούν 110 πυροσβέστες (80 πυροσβέστες με 36 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα) που όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιούν κατάσβεση όλη τη νύχτα μέχρι να τεθεί εντελώς υπό έλεγχο η φωτιά. Την επιχείρηση συνδράμουν 4 οχήματα ΟΤΑ, η ΕΛ.ΑΣ. και το Δασαρχείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα