Προς οριοθέτηση η φωτιά στις Μυκήνες – Διάσπαρτες εστίες σε Βόνιτσα και Αλεξανδρούπολη

Προς οριοθέτηση η φωτιά στις Μυκήνες – Διάσπαρτες εστίες σε Βόνιτσα και Αλεξανδρούπολη
Φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών Eurokinissi

Προς οριοθέτηση βαίνει η φωτιά που ξέσπασε στις Μυκήνες και πέρασε μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο ρυπαίνοντας τον. Χωρίς ενιαίο μέτωπο και με διάσπαρτες μικροεστίες οι φωτιές στη Βόνιτσα και στα δύο μέτωπα της Αλεξανδρούπολης.

Προς οριοθέτηση βαίνει η φωτιά που ξέσπασε στις Μυκήνες και πέρασε μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο, ρυπαίνοντας τον.

Αρχικά η φωτιά ξέσπασε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον αρχαιολογικό χώρο και σύντομα πέρασε από μέσα του, ενώ εγκαίρως εκκενώθηκε ο χώρος από επισκέπτες. Στη συνέχεια, το πύρινο μέτωπο κινήθηκε προς το βουνό και πλέον έχει μόνο καπνό με μικροεστίες.

Στο σημείο μαζί με τις ενισχύσεις που έφτασαν, παραμένουν και επιχειρούν 56 άντρες της Πυροσβεστικής, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στην Αλεξανδρούπολη, όπου ξέσπασαν δύο φωτιές, μία στην περιοχή Αγνάντια, σε δασική έκταση και άλλη μία νωρίτερα, αρκετά κοντά, στις Φέρες, με ό,τι υποψίες αυτό προκαλεί, πλέον επίσης δεν υπάρχει ενιαίο πύρινο μέτωπο παρά μόνο διάσπαρτες εστίες. Αντίστοιχη είναι η εικόνα στη φωτιά που είχε ξεσπάσει σε χαράδρα, στον Προφήτη Ηλία Παλιαμπέλων του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς για την Δευτέρα σε Αττική και Εύβοια

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Δευτέρα 31 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για την Αττική και την Εύβοια.

Για τις περιοχές αυτές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), τίθεται σε μερική επιφυλακή το πυροσβεστικό προσωπικό των ΠΕ.ΠΥ.Δ Αττικής και Στερεάς Ελλάδος.

Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα