Προς υποψηφιότητα και Παπαμιμίκου στη Θεσσαλονίκη

Προς υποψηφιότητα και Παπαμιμίκου στη Θεσσαλονίκη
Ο πρώην γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος Eurokinissi

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην δώσει χρίσμα για το Δήμο στη συμπρωτεύουσα αφήνει η ηγεσία της ΝΔ. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας φέρεται να απορρίπτει πρόταση να κατέλθει αυτός ως υποψήφιος Δήμαρχος. Πώς αλλάζει τα ενδεχόμενα τυχόν υποψηφιότητα της Εύας Καϊλή.

Άνω- κάτω έχει γίνει η Νέα Δημοκρατία στη συμπρωτεύουσα, καθώς οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ξεφυτρώνουν σαν …μανιτάρια, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στον αντίπαλο χώρο, εάν όπως όλα δείχνουν ο Γιάννης Μπουτάρης αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το News 24/7 πολύ κοντά στο να αποφασίσει την υποψηφιότητά του για το Δήμο είναι ο πρώην Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, αν και φέρεται να έχει πρόταση-σε αντίθετη περίπτωση- να είναι υποψήφιος βουλευτής.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, σύμφωνα με τις πληροφορίες θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις στο άμεσο μέλλον, ενώ δεν επιζητά την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Στο ψηφοδέλτιό του, εφόσον τελικά είναι υποψήφιος, θα περιλαμβάνονται αυτοδιοικητικά κυρίως στελέχη, κάποια εκ των οποίων θα προέρχονται και από την παράταξη Μπουτάρη.

Αποφασισμένος, όμως, να είναι υποψήφιος φέρεται και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Ορφανός, που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα με την επιμονή του στο «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Ο Πάρις  Μπίλλιας που είχε λάβει ανεπισήμως το χρίσμα ένιωσε το «άδειασμα» με την προώθηση της υποψηφιότητας του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, φέρεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος και απέσυρε την υποψηφιότητά του, όπως έχει πράξει και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος επίσης στο παρελθόν είχε λάβει υποσχέσεις στήριξης. Με τη σειρά του ο Ι. Καϊτεζίδης, όταν είδε οι υπόλοιποι μνηστήρες να μην αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους, ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν αποδέχεται τελικά την πρόταση.

Μέχρι στιγμής πάντως ούτε ο Εφραίμ Κυριζίδης, ούτε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αποσύρουν την υποψηφιότητά τους, ούτε πιθανόν ο Χάρης Αηδονόπουλος, ενώ με το δήμο φλερτάρει και ο Κούβελας, ενώ κάποιοι προωθούν και υποψηφιότητα του Κώστα Γκιουλέκα. Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιος θα είναι και το κορυφαίο στέλεχος του TV Βεργίνα Στέργιος Καλόγηρος, ενώ δημοσκοπήσεις για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος έχει διενεργήσει και ο Σάββας Καλεντερίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας φέρεται να αρνήθηκε πρόταση να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, εμμένοντας στην απόφασή του να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στην Περιφέρεια.

Σε αυτό το κλίμα πολλοί είναι αυτοί που εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην δοθεί χρίσμα, κάτι που και η ηγεσία της ΝΔ συζητά.

Οι εξελίξεις περιπλέκονται από ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Εύας Καϊλή, μετά την απόφαση –ουσιαστικά- της Φώφης Γεννηματά οι δυο ευρωβουλευτές του Κινήματος Αλλαγής να μην είναι εκ νέου υποψήφιοι για τις Βρυξέλλες, αλλά να επανέλθουν στην εσωτερική πολιτική σκηνή.  Τυχόν υποψηφιότητα της Εύας Καϊλή ενδέχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα και ανατροπές στο Δήμο, ιδίως σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Γιάννης Μπουτάρης και η ευρωβουλευτής της Χαριλάου Τρικούπη περάσει στο δεύτερο γύρο με τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας.

Το σκηνικό στη συμπρωτεύουσα θα περιπλακεί ακόμα περισσότερο ιδίως στην περίπτωση που ο Γιάννης Μπουτάρης αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια να δημιουργηθούν και στο αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας στρατόπεδο αποσυσπειρωτικές τάσεις και να υπάρξουν και στο χώρο της κεντροαριστεράς πολλαπλές υποψηφιότητες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα