Προσαγωγή του δημάρχου Ωρωπού, μετά τη φωτιά στα διόδια Μαλακάσας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ (EUROKINISSI/ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ)
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ (EUROKINISSI/ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ) EUROKINISSI

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις αυξήσεις στα διόδια. Προσαγωγή του δημάρχου Ωρωπού και άλλων 7 ατόμων για τα επεισόδια της Κυριακής (Vid)

Στην προσαγωγή του δημάρχου Ωρωπού κ. Γιάννη Οικονομάκου, του αντιδημάρχου, δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου και άλλα τέσσερα άτομα, προχώρησε η αστυνομία, για τα χθεσινά επεισόδια στα διόδια Μαλακάσας.

Οι προσαχθέντες κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και εξετάζονται για τη συμμετοχή τους στα όσα έγιναν στη Μαλακάσα.

Το βράδυ της Κυριακής, αγανακτισμένοι κάτοικοι του Ωρωπού, του Καλάμου και των γύρω περιοχών έβαλαν φωτιά στα διόδια Μαλακάσας, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο για τις αυξήσεις στο αντίτιμο που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Οι κάτοικοι επρόκειτο να συγκεντρωθούν στα πλευρικά διόδια, που υπάρχουν στο σημείο, για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά. Στην πορεία, ωστόσο, η κινητοποίηση πήρε άλλη τροπή.

Έβγαλαν από το κουβούκλιο την υπάλληλο που εργαζόταν μέσα και αφού το μετακίνησαν του έβαλαν φωτιά.

Στη συνέχεια πετάχθηκαν ξαφνικά στην Εθνική οδό και σταμάτησαν τα αυτοκίνητα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιο θύμα, αφού τα οχήματα κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα. Μάλιστα, αρκετοί οδηγοί αντέδρασαν έντονα στην κίνηση των κατοίκων, καθώς  οι τελευταίοι εξέθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή όλων. Μετά από περίπου 10 λεπτά, ο δρόμος άνοιξε.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Ωρωπού είχε καλέσει τους πολίτες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί, ωστόσο μετά τα επεισόδια ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος καταδίκασε αυτές τις ενέργειες, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορούσε να τους σταματήσει.

Οι εξαγριωμένοι κάτοικοι, περίπου 500 σύμφωνα με την αστυνομία, συνέχισαν την κινητοποίηση τους στα διόδια των Αφιδνών, όπου σήκωσαν τις μπάρες, επιτρέποντας στα αυτοκίνητα να περάσουν ελεύθερα και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Αθηνών-Λαμίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αδιάβαστος πάλι ο Χρυσοχοΐδης. Τι έλεγε τον Δεκέμβριο για τις αυξήσεις στα διόδια

Οργή λαού στη Μαλακάσα: Κάτοικοι έβαλαν φωτιά στα διόδια

SHARE: