Προσοχή! Αυτό είναι το μήνυμα-απάτη που καλεί σε επιστράτευση

Προσοχή! Αυτό είναι το μήνυμα-απάτη που καλεί σε επιστράτευση

Η Ελληνική Αστυνομία προειδοποιεί για ψεύτικο μήνυμα που έφτασε στα κινητά πολιτών και με το οποίο καλούνται σε ΑΤ δήθεν για να λάβουν φύλλο πορείας. Έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι το κλίμα των ημερών και την ένταση στα ελληνοτουρκικά, λόγω της παράνομης NAVTEX της Άγκυρας, βρήκαν ευκαιρία να κάνουν φάρσα, στέλνοντας μηνύματα για… επιστράτευση.

Στο προφανώς ψεύτικο μήνυμα, που δήθεν αποστέλλεται από το Υπ. Άμυνας, οι πολίτες καλούνται να παρουσιαστούν στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα, ώστε να πάρουν φύλλο πορείας για την “ένταξη στο στρατιωτικό επεισόδιο”!

Η Ελληνική Αστυνομία με ανάρτησή της στο Twitter, σημειώνει ότι  πρόκειται καταφανώς για απατηλό μήνυμα και παρακαλούνται οι πολίτες να το αγνοούν

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργείται έρευνα σχετικά με το ψεύτικο μήνυμα που αποστέλλεται σε κινητά τηλέφωνα

Η ανακοίνωση του ΥΕΘΑ

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας  επισημαίνει ότι “το μήνυμα (sms), που αποστέλλεται σε κινητά τηλέφωνα, καλώντας τους πολίτες να παρουσιαστούν στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα για δήθεν χορήγηση φύλλου Πορείας από το Στρατό, είναι παντελώς ψευδές».

«Από τη διεύθυνση  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργείται έρευνα σχετικά με τους αποστολείς του μηνύματος (sms)” καταλήγει  η ανακοίνωση.

Διευκρινίσεις δίνει και ο υπουργός Άμυνας Ν.Παπαγιωτόπουλος με ανάρτησή του στο twitter υπογραμμίζοντας: « Διευκρινίζεται ότι το SMS που αποστέλλεται σε κινητά τηλέφωνα, καλώντας τους πολίτες να παρουσιαστούν στο κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα για δήθεν χορήγηση Φύλλου Πορείας από το Στρατό, είναι παντελώς ψευδές.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργείται έρευνα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα