ΣΤΡΑΤΟΣ

Στιγμιότυπο από την πολυεθνική άσκηση Ναρκοπολέμου "ΑΡΙΑΔΝΗ 21" που διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου

"Αριάδνη 21": Η πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου διεξήχθη στον Πατραϊκό κόλπο

Η άσκηση ναρκοπολέμου "Αριάδνη" διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό σε ετήσια βάση και περιλαμβάνει εκπαιδευτικά αντικείμενα διαφόρων μορφών πολέμου με έμφαση στο ναρκοπόλεμο.

Το στιγμιότυπο είναι από τον Οκτώβριο του 2020, με στρατιώτη να φορά το σύστημα αυξανόμενης όρασης (visual augmentation) του στρατού. Το AR headset της Microsoft θα παρέχει πολλές περισσότερες 'υπηρεσίες' "με στόχο τη βελτίωση της συνεργασίας και τη λήψη των καλύτερων δυνατών αποφάσεων".

Τι έφτιαξε η Microsoft που κέρδισε τον Αμερικανικό Στρατό και 22 δισ. δολάρια

Ολογράμματα, apps και ελευθερία από καλώδια. Τι έκανε ξεχωριστή την πρόταση της Microsoft για την ανανέωση των headsets του αμερικανικού στρατού και πήρε το συμβόλαιο των σχεδόν 22.000.000.000 δολαρίων.

Βενεζουελανός στρατιώτης

Βενεζουέλα: 2 στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης στα σύνορα με την Κολομβία

Η Κολομβία και η Βενεζουέλα έχουν διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις τους από το 2019. Δύο άνδρες των ένοπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων εναντίον ένοπλων οργανώσεων.

Διαδήλωση κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος στη Μιανμάρ

Μιανμάρ: Πάνω από 500 πολίτες έχουν σκοτωθεί μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα

Περισσότεροι από 500 πολίτες της Μιανμάρ έχουν χάσει τη ζωή τους μετά το πραξικόπημα. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες άνθρωποι, που συνελήφθησαν τους τελευταίους δύο μήνες, αγνοούνται.

Αστυνομικός στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κοντά στην πρεσβεία της Ινδονησίας στο Γιανγκόν της Μιανμάρ την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021.

Μιανμάρ: Οι χώρες της G7 εντείνουν τις πιέσεις στη στρατιωτική χούντα

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας επικρίνουν την έντονη βία που σημειώνεται από τις δυνάμεις ασφαλείας της Μιανμάρ στις ειρηνικές διαδηλώσεις.

Φαντάροι σε στρατόπεδο (φωτό αρχείου)

Καταγγελία στην Κεφαλονιά: "Ο γιος μου αυτοκτόνησε γιατί δεχόταν ψυχολογική βία στο στρατό"

Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα του 23χρονου Κυριάκου Ευαγγελάτου που έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο στην Κεφαλονιά. Καταγγέλλει ψυχολογική βία από φαντάρους και υψηλόβαθμους αξιωματικούς.

Αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα

Ερωτήσεις για απόκτηση ιθαγένειας: Από πηλίκια του στρατού μέχρι τους Πυξ Λαξ

Ερωτήσεις για καλικάτζαρους, φανουρόπιτες, στρατιωτικά πηλίκια και νομούς (που αντικαταστήθηκαν από το 2011 από τις περιφερειακές ενότητες) συμπεριλαμβάνονται στις ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν οι αιτούντες ελληνική ιθαγένεια.

Η Μία Θουάτε Κάινγκ

Μιανμάρ: Πέθανε 20χρονη διαδηλώτρια που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι

Η Μία Θουάτε Κάινγκ νοσηλευόταν με τεχνητή υποστήριξη αναπνοής από τις 9 Φεβρουαρίου, αφού τραυματίστηκε από σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πρωτεύουσα Ναϊπιτάου.

Φαντάροι (φωτό αρχείου)

"Καμπάνες" για τα παραγγέλματα στα αλβανικά στον ελληνικό στρατό

Ποινές στους δύο οπλίτες που βιντεοσκοπούσαν αλβανικά παραγγέλματα σε φαντάρους επιβλήθηκαν και ανακοινώθηκαν δια στόματος Νίκου Παναγιωτόπουλου. Είχε προηγηθεί ερώτηση-διαμαρτυρία του Βελόπουλου στη Βουλή.

Διαδήλωση κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος στο Μάνταλέι της Μιανμάρ

Πραξικόπημα στην Μιανμάρ: Οι Ροχίνγκια δεν θέλουν για τους άλλους ό,τι συμβαίνει σε αυτούς

Ενώ οι διαδηλώσεις κατά της χούντας που ανέλαβε την εξουσία στην Μιανμάρ εντείνονται και μαζί με αυτές η καταστολή, το μέλλον της πιο διωκόμενης μειονότητας του κόσμου παραμένει αβέβαιο. Τι λέει στο News 24/7 ο Ροχίνγκια ακτιβιστής Nay San Lwi.

Μαζικές διαδηλώσεις κατά της χούντας στη Μιανμάρ

Πραξικόπημα στη Μιανμάρ: Συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της χούντας

Συνεχίζονται και σήμερα, για όγδοη συνεχή ημέρα, οι κινητοποιήσεις κατά του πραξικοπήματος στη Μιανμάρ. "Σταματήστε τις απαγωγές τη νύκτα", γράφει ένα από τα πανό των διαδηλωτών.

Συνεκπαίδευση των μονάδων Πολεμικού Ναυτικού με την SNMG2

Κρήτη: Συνεκπαίδευση φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού με μονάδες του ΝΑΤΟ

Εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών και αντιαεροπορικού πολέμου με στόχο την προαγωγή του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων.

Διαδηλωτές κάνουν τον χαιρετισμό των τριών δακτύλων, σύμβολο αντίστασης, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Mandalay της Μιανμάρ, 9 Φεβρουαρίου 2021.

Μιανμάρ: Μαζικές κινητοποιήσεις για το πραξικόπημα, παρά τις προειδοποιήσεις στρατηγών

Ο στρατός στη Μιανμάρ κήρυξε στρατιωτικό νόμο. Αυτό δεν εμπόδισε τους διαδηλωτές που βγήκαν μαζικά στους δρόμους φωνάζοντας "αφήστε ελεύθερη τη μητέρα" και "κάτω η στρατιωτική δικτατορία".

Διαδηλώτρια στη Μιανμάρ

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις απαγορεύσεις διαδηλώσεων στη Μιανμάρ

Η στρατιωτική χούντα στη Μιανμάρ απαγόρευσε διαδηλώσεις και συναθροίσεις άνω των 5 ατόμων και επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 έως τις 4:00. Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την απαγόρευση.

Ο Πάπας Φραγκίσκος

Μιανμάρ: Έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου για απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων

Από το Βατικανό ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε το στρατό να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους, "ως ενθαρρυντική ένδειξη για έναν ειλικρινή διάλογο με σκοπό το καλό της χώρας".