Πρόταση ενοχής για τον Χ. Τομπούλογλου

Πρόταση ενοχής για τον Χ. Τομπούλογλου
Ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου, αποχωρεί από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων όπου και απολογήθηκε ενώπιον του 27ου για την υπόθεση που αφορά στη μίζα πολλών χιλιάδων ευρώ που φέρεται να ζήτησε από ιδιωτική εταιρεία για τη συνέχιση σύμβασης. Ο Χ. Τομπούλογλου παρέμεινε στο κτήριο 6 της Ευελπίδων για μιάμιση και πλέον ώρα. Τελικά, έλαβε εκ νέου προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Η εισαγγελέας του δικαστηρίου ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου, για την υπόθεση δωροληψίας

Ενοχή για τον πρώην πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαία Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου, εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της “μίζας” χιλιάδων ευρώ.

“Αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο Χάρης Τομπούλογλου ερχόμενος μέσω τρίτου ατόμου σε επαφή με την διαφημιστική εταιρεία προσπάθησε, επιχείρησε, απειλώντας να κηρύξει έκπτωτη την εταιρία να του καταβάλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αρχικά το πόσο των 30.000 ευρώ και στη συνέχεια των 25.000 ευρώ” υποστήριξε η εισαγγελέας κατά την πρότασή της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Τομπούλογλου κάθεται στο εδώλιο του για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια (κακούργημα),της παθητικής δωροδοκίας και της παράνομης οπλοκατοχής (πλημμελήματα), καθώς φέρεται να ζήτησε “δώρο” από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της διαφημιστικής εταιρίας, Αναστάσιο-Μάριο Κιτσαρά, η οποία είχε αναλάβει έργο του νοσοκομείου χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ σχετικά με την προώθηση προγράμματος με την παιδική παχυσαρκία.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του Χάρη Τομπουλογλου με τον πρόεδρο εργαζομένων της  Alpha Bank στις 24 Δεκεμβρίου 2013, Τάσο Γκιάτη αναφέροντας ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε τα χρήματα αυτά. Παράλληλα, ζήτησε να κριθεί ένοχος και ο συγκατηγορούμενος και συνεργάτης του Χάρη Τομπούλογλου, Χρήστος Τριανταφύλλου, για τα αδικήματα της απλής συνέργειας στην απόπειρα εκβίασης και την παθητική δωροδοκία, καθώς και για αντίσταση κατά της αρχής και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Αντίθετα, ζήτησε απαλλαγή του ιατρού, Στέφανου Μιχαλάτου, να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών καθώς δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία πως είχε γνώση των ενεργειών του πρώτου κατηγορουμένου.

Είχαν προηγηθεί οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων. Όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, με τον Χ. Τομπούλογλου να στρέφεται κατά της τότε κυβέρνησης κάνοντας λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες.

“Εγώ δεν ήμουν του περιβάλλοντος Σαμαρά, ήμουν του περιβάλλοντος της Ντόρας, το λέω ευθέως” υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκφωνηθεί τον Απρίλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα