Προθεσμίες για το κύκλωμα πλαστών διπλωμάτων

Μάθημα οδήγησης
Μάθημα οδήγησης AP

Οι εννέα κατηγορούμενοι, υπάλληλοι Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής και ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, αναμένεται να απολογηθούν αύριο, Τρίτη.

Ενώπιον του ανακριτή κατά της Διαφθοράς θα απολογηθούν αύριο οι εννέα συλληφθέντες για την υπόθεση των πλαστών διπλωμάτων οδήγησης.

Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν πριν λίγη ώρα στο ανακριτικό γραφείο, όπου ζήτησε και έλαβαν προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσουν τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς. Οι εννέα εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίσταση:

ADVERTISING

- τα κακουργήματα της δωροδοκίας, της δωροληψίας και της ψευδούς βεβαίωσης

- τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στην αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, συνελήφθησαν συνολικά 9 άτομα, εκ των οποίων 7 υπάλληλοι Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής και 2 ιδιώτες, ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, από τις μέχρι τώρα έρευνες έχει εξακριβωθεί η παράνομη χορήγηση αδειών οδήγησης σε τουλάχιστον 212 υποψήφιους, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στις θεωρητικές εξετάσεις, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, κατά μέσο όρο, αναλόγως την κατηγορία του διπλώματος, με το συνολικό εκτιμώμενο όφελος για τη συμμορία να προσδιορίζεται πάνω από 424.000 ευρώ.

Παράλληλα, τα μέλη του κυκλώματος λάμβαναν χρηματικά ποσά και από υποψήφιους που συμμετείχαν στην κανονική διαδικασία, προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιτυχία τους στις εξετάσεις, με τα ποσά να κυμαίνονται από 550 έως 1.500 ευρώ, αναλόγως με την κατηγορία της άδειας ικανότητας οδήγησης.

24Media Network