Πρωτοπορεί και πάλι το νοσοκομείο Καλαμάτας: Θα παράγει μόνο του οξυγόνο ιατρικής χρήσης

Πρωτοπορεί και πάλι το νοσοκομείο Καλαμάτας: Θα παράγει μόνο του οξυγόνο ιατρικής χρήσης

Όφελος 400.000 ευρώ ετησίως θα έχει το νοσοκομείο Καλαμάτας από την υλοποίηση της πρωτοποριακής ιδέας να παράγει μόνο του το οξυγόνο ιατρικής χρήσης που χρειάζεται

Μετά την ενεργειακή εξοικονόμηση, το νοσοκομείο Καλαμάτας προέβη σε μία ακόμη πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση, καθώς έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για να παράγει μόνο του οξυγόνο ιατρικής χρήσης.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος, πρόκειται να εγκατασταθούν δύο συγκροτήματα παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης, τα οποία θα απαλλάξουν, από το 2015, το νοσοκομείο από το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος που ανερχόταν ετησίως στα 400.000 ευρώ.

Η ιδέα "γεννήθηκε" πριν από περίπου ένα χρόνο και μετά από πολύμηνη καθυστέρηση λόγω αλλεπάλληλων αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, το νοσοκομείο πήρε τελικά το "πράσινο φως". Ήδη έχει υπογραφεί μάλιστα η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 550.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι το μοναδικό στον ελλαδικό χώρο που θα παράγει μόνο του το οξυγόνο ιατρικής χρήσης που χρειάζεται, με τον κ. Μπέζο να καλεί και τα υπόλοιπα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

Πληροφορίες από tharrosnews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network