Προβληματισμός από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις εξελίξεις στο Βοτανικό

Προβληματισμός από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις εξελίξεις στο Βοτανικό

"Η δράση τους θυμίζει εκδηλώσεις μίσους του παρελθόντος", αναφέρεται σε ανακοίνωση σχετικά με την κατάληψη στην περιοχή όπου θα αναγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος

Την έντονη ανησυχία του για τα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή του Βοτανικού, όπου πρόκειται να ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου. Μάλιστα, έχει απευθυνθεί αρμοδίως σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ζητώντας την παρέμβασή τους.

"Η δράση αυτών των ομάδων θυμίζει εκδηλώσεις μίσους του παρελθόντος και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια" αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του, στην οποία γίνεται λόγος για κατάληψη του χώρου, ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, και η χρήση του μόνο από Έλληνες. Η κατάληψη έχει ως προφανή σκοπό, μεταξύ άλλων, να παρεμποδιστεί η ανέγερση του τεμένους, η οποία, όπως είναι γνωστό, αποτελεί απόφαση της Πολιτείας και διεθνή υποχρέωση της χώρας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως καταγράφεται, σύμφωνα με καταγγελίες, ο χώρος τελεί υπό κατάληψη η οποία επιγράφεται ως «Στέγη Αστέγων», και προορίζεται - όπως διακηρύσσουν οι καταληψίες - μόνο για Έλληνες. Χαρακτηριστικά, την αποκαλούν «hotspot για Έλληνες». Οι καταληψίες φέρονται να ανήκουν σε σύλλογο, ο οποίος είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης του τεμένους, και η προσφυγή του είχε απορριφθεί, ενώ συμμετέχουν και μέλη συλλόγων που κυκλοφορούν με στρατιωτικές στολές και ασκούν έλεγχο στοιχείων για την είσοδο στο χώρο.

SHARE: