Πρύτανης ΤΕΙ Σερρών: Αύριο η πειθαρχική διαδικασία κατά του καθηγητή που εκβίαζε φοιτητές

Πρύτανης ΤΕΙ Σερρών: Αύριο η πειθαρχική διαδικασία κατά του καθηγητή που εκβίαζε φοιτητές

Ο συγκεκριμένος καθηγητής είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την Δικαιοσύνη, καταφέρνοντας να αθωωθεί, ενώ στη συνέχεια απειλούσε με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση, δήλωσε στο News 24/7 ο Δημήτρης Χασάπης.

Αύριο θα κινηθεί από την Σύγκλητο του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας η πειθαρχική διαδικασία για τον καθηγητή του Ιδρύματος που φέρεται να εκβίαζε φοιτητές προκειμένου να περάσουν μάθημά του, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο News 24/7 ο Πρύτανης του ΤΕΙ Σερρών, κ. Δημήτρης Χασάπης και υπογράμμισε ότι αντίστοιχες καταγγελίες σε βάρος του καθηγητή στο παρελθόν, έφτασαν στη Δικαιοσύνη, όμως “κατάφερνε να αθωώνεται”.

Όπως είπε ο κ. Χασάπης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στον εισαγγελέα, ο καθηγητής φέρεται να ζητούσε από τους μαθητές χρηματικό ποσό μέσω τρίτων, καθοδηγώντας δηλαδή τους φοιτητές σε συγκεκριμένα φροντιστήρια, είτε τους υποχρέωνε να κάνουνε δωρεάν πρακτική, ή με πολύ χαμηλή αμοιβή σε συγκεκριμένα γραφεία, προκειμένου να περάσουν μάθημά του.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη, στο παρελθόν υπήρξαν ανώνυμες καταγγελίες, που έφτασαν μάλιστα στην Δικαιοσύνη, όπου όμως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο κατηγορούμενος κατάφερνε να αθωώνεται στο Πρωτοδικείο και στη συνέχεια απειλούσε με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση.

“Υπήρχε, λοιπόν, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αλλά δεν υπήρχαν στοιχεία”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρύτανης και προσθέτει: “Γι αυτό ακολουθήσαμε μία συγκεκριμένη τακτική: φροντίσαμε να μην διαρρεύσει το γεγονός ότι ξεκινά έρευνα, δώσαμε όλα τα στοιχεία που ζήτησαν οι άνθρωποι του σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων και νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο βλέπουμε το αποτέλεσμα και ελπίζω τα πράγματα να τελειώσουν γιατί δεν θέλουμε να έχουμε τέτοια συμβάντα”.

Ως προς τα αν η διοίκηση του Ιδρύματος θα περιμένει την Δικαιοσύνη προκειμένου να κινήσει τις πειθαρχικές διαδικασίες, ο κ. Χασάπης ήταν σαφής: “Δεν θα περιμένουμε την Δικαιοσύνη. Αύριο στην σύγκλητο θα κινήσουμε την πειθαρχική διαδικασία, θα την κοινοποιήσουμε στο υπουργείο, γιατί εμείς μπορούμε να επιβάλουμε ποινές που έχουν ένα χρονικό όριο, ενώ ο υπουργός Παιδείας είναι εκείνος που μπορεί να επιβάλει μεγαλύτερες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα