Συνελήφθη καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που "έκοβε" σπουδαστές και τους έστελνε σε φροντιστήρια

Φοιτητές του τμήματος Εκπαίδευσης και αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Φοιτητές του τμήματος Εκπαίδευσης και αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών EUROKINISSI

Συνεργαζόταν με δύο ιδιώτες καθηγητές που έκαναν φροντιστήρια, εκβίαζε τους σπουδαστές και τους ανάγκαζε να πληρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά στους δύο φροντιστές για να "βελτιώσει" τους βαθμούς τους. Έρευνα και για καταγγελίες με σεξουαλικό εκβιασμό σπουδαστριών για τον επίορκο καθηγητή του ΤΕΙ.

Άφωνη έχει μείνει η εκπαιδευτική κοινότητα στις Σέρρες μετά την αποκάλυψη μίας πολυετούς κομπίνας που είχε στήσει σε βάρος σπουδαστών του ΤΕΙ της πόλης, ένας καθηγητής του ΤΕΙ και δύο ιδιώτες που έκαναν φροντιστήρια.

Πιο συγκεκριμένα, δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών και δύο ιδιωτών καθηγητών συνεργών του, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και άμεσης συνέργεια σε αυτή, στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι τρείς συλληφθέντες είχαν ενταχθεί, με διακριτούς ρόλους, σε εγκληματική ομάδα και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, αποσπούσαν ανταλλάγματα από φοιτητές, τους οποίους ο καθηγητής έκρινε ως «αποτυχόντες» σε εξεταστέα μαθήματα.

Τα ανταλλάγματα για την επιτυχία στις εξετάσεις αφορούσαν, είτε στην παροχή πρακτικής εργασίας σε επαγγελματικό γραφείο, είτε στην συγκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων, σε επιχείρηση των δύο ιδιωτών συλληφθέντων.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, συνελήφθη αρχικά ο ένας ιδιώτης, αφού είχε παραλάβει χρηματικό ποσό, ως αντάλλαγμα για διερευνώμενη περίπτωση δωροληψίας και ακολούθησε η σύλληψη των άλλων δύο.

Κατά τις έρευνες που επακολούθησαν σε οικίες, γραφεία και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 178.045 ευρώ, 15 βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικά εμβάσματα με συνολικό ποσό μεταφοράς 140.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού, 15 κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δίσκοι και φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται αύριο στην αρμόδια Εισαγγελία.

Ο καθηγητής του ΤΕΙ «έκοβε» τους σπουδαστές και τους έστελνε στους συνεργούς τους φροντιστές έναντι αμοιβής, για να «βελτιώσει» τους βαθμούς τους, ενώ εξετάζονται ακόμα και καταγγελίες για σεξουαλικό εκβιασμό από πλευράς του καθηγητή σε βάρος σπουδαστριών του.

SHARE: