Ψευτογιατρός: Νέα κατάθεση κόρης καρκινοπαθούς – “Έβλεπα τον πατέρα μου να λιώνει”

Ψευτογιατρός: Νέα κατάθεση κόρης καρκινοπαθούς –  “Έβλεπα τον πατέρα μου να λιώνει”
Ο 47χρονος, ο οποίος επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός σε βαριά νοσούντες ασθενείς και τις οικογένειές τους eurokinissi

Συνεχίζεται η δίκη του ψευτογιατρού με την κατάθεση μιας δικηγόρου, ο πατέρας της οποίας έπασχε από καρκίνο για περίπου μία τετραετία.

Ακόμα μία κατάθεση που καταδεικνύει την εγκληματική συμπεριφορά του Dr Kontos, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, ακούστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Πρόκειται για την περίπτωση δικηγόρου, ο πατέρας της οποίας έπασχε από καρκίνο για περίπου μία τετραετία έως ότου βρεθεί στο δρόμο τους ο κατηγορούμενος. Όπως κατέθεσε ενημερώθηκε για το πλούσιο βιογραφικό του στις αρχές του 2016 από το Μοναστήρι του Αρχαγγέλου στο Πήλιο.

«Έμαθα ότι μια μοναχή που έπασχε από καρκίνο παρουσίασε βελτίωση και ότι ο Κόντος, ήταν γιατρός από το εξωτερικό και είχε πρωτοποριακές ιατρικές μεθόδους», κατέθεσε περιγράφοντας: «Ενημερώθηκα ότι ήταν ένας γιατρός εγνωσμένου κύρους κα για αυτό ήταν πεπεισμένες και οι αδελφές. Ότι δηλαδή ήταν ένας άνθρωπος του Θεού, ο οποίος ήθελε να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Μου είπαν ότι είναι νευροογκολόγος – νευροχειρουργός. Ενδιαφέρθηκα για τον πατέρα μου ο οποίος μέχρι τότε ήταν απόλυτα λειτουργικός. Πρώτα ήρθα σε επαφή μαζί του τηλεφωνικά , τον ενημέρωσα για τον πατέρα μου. Φρόντισε να μου καλλιεργήσει ότι ο Θεός πάντα προνοεί και ότι εκείνος καλείται να παρέμβει στον άνθρωπο προκείμενου να επιτελέσει το έργο του Θεού».

Η γυναίκα αναφέρθηκε στην στάση του 48χρονου ο οποίος όχι μόνο παρέθεται περιστατικά για δήθεν εξέχοντες πελάτες σε όλο τον κόσμο, αλλά κατάφερνε να πείθει και τον πλέον υποψιασμένο.

Πρόεδρος: Είστε μορφωμένη γυναίκα, δικηγόρος. Δεν σας προβλημάτισε ότι σας έλεγε «ξεκινάμε τα βότανα για να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο»;

Μάρτυρας: Πάρα πολύ, αλλά ήταν τόσο έντονη η πειθώ του. Μου έλεγε πως «αν ακολουθήσεις ότι σου πω όπως σώθηκε η μοναχή έτσι θα σωθεί και πατέρας σου». Μας μίλαγε για πλήρη ίαση….

Πρόσθεσε δε ότι «μου τα έλεγε όλα αυτά σταδιακά και με κάθε αφορμή μου έλεγε πόσο καλός γιατρός ήταν. Ήταν κατά των χημειοθεραπειών. Σταματήσαμε τις ιατρικές θεραπείες στον πατέρα μου και αρχίσαμε τις θεραπείες του Κόντου. Εκεί υπήρξε μια βελτίωση και αυτό λειτούργησε παραπλανητικά. Μας είπε ότι αυτά τα σκευάσματα που μας έδινε μόνο λίγοι τα έπαιρναν στον κόσμο. Μας τα έδινε ο ίδιος σε μπουκάλια. Έλεγε ότι ήταν αποστάγματα από εξειδικευμένες ουσίες που μπορούσαν να απολαμβάνουν λίγοι. Μας έλεγε ότι τα έφερνε από την Ελβετία. Μας έδινε οδηγίες και ήταν αυστηρός. Μας έλεγε πως αν βάζαμε μια σταγονίτσα παραπάνω θα είχαμε πρόβλημα».

Τελικά μετά από περίπου έξι μήνες θεραπείας η μάρτυρας διέκοψε οποιαδήποτε σχέση, παρά τις τύψεις που της δημιουργούσε ότι η στάση της θα είναι η αιτία να χάσει τον πατέρα της. «Ο πατέρας μου άρχισε τη θεραπεία Ιούνιο του 2016. Στη συνέχεια όμως άρχισε να κάνει εμετούς, να αδυνατίζει, η διατροφή ήταν εξαντλητική. Του έλεγα ότι χειροτέρευε και μου έλεγε ότι όλα αυτά είναι αντιδράσεις για να αποβάλει τη χημεία. «Αν του κόψεις τη θεραπεία με τα αποστάγματα, ο πατέρας σου θα λιώσει σαν κερί »μου έλεγε για να μου δημιουργεί τύψεις. Σταμάτησα τις επαφές μαζί του στα τέλη του 2016, ένιωθα περίεργα έβλεπα τον πατέρα μου να λιώνει. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν είναι γιατρός» ανέφερε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα