Ψευτογιατρός: Συγκλονιστικές μαρτυρίες μητέρας θύματος – “Δεν επέτρεπε σε κανονικούς γιατρούς να επέμβουν”

Ψευτογιατρός: Συγκλονιστικές μαρτυρίες μητέρας θύματος – “Δεν επέτρεπε σε κανονικούς γιατρούς να επέμβουν”
Ψευτογιατρός INTIME NEWS

Μητέρα θύματος του ψευτογιατρού περιγράφει τη φρίκη και τη σκληρότητα με την οποία συμπεριφέρθηκε στην κόρη της που έπασχε από καρκίνο. Δεν έπετρεπε σε κανονικούς γιατρούς να απαλύνουν έστω τον ύστατο πόνο.

Τη φρίκη και τη σκληρότητα με την οποία ο κατηγορούμενος «ψευτογιατρός» συμπεριφερόταν εν τέλει στους ασθενείς του, αφού μέχρι τέλους δεν επέτρεπε σε κανονικούς γιατρούς να απαλύνουν έστω τον ύστατο πόνο, περιέγραψε η μητέρα μιας γυναίκας, μητέρας δύο παιδιών, η οποία έφυγε τελικά από τη ζωή εξαιτίας ολικού καρκίνου.

«Μας είπε ότι σε 6 μήνες θα είχε τελειώσει και η Γιαννούλα θα μπορούσε να κάνει 3ο παιδί» θυμήθηκε εμφανώς συγκινημένη η μάρτυρας, εξηγώντας ότι τελικά η κόρη της χρειάστηκε να νοσηλευθεί. Κι αυτό παρά τις παροτρύνσεις του κατηγορούμενου να παραμείνει σπίτι, υποστηρίζοντας ότι θα κολλούσε λοίμωξη, λόγω ανύπαρκτου μεταβολισμού. «Συνέχιζε να παίρνει αυτά που της έδινε και είχε συνεχώς διάρροιες. Μας έλεγε ότι έπρεπε να τις έχει για να μην εγκλωβιστεί το μικρόβιο. Είχε φτάσει 30 κιλά. Αποστεώθηκε. Την έκανα μπάνιο στην καρέκλα. Δεν μπορούσε να κινηθεί. Έβαλε τα κλάματα και μου έλεγε «τι πρέπει να κάνω για να ξεπληρώσω αυτά που μου κανείς». Το σώμα της είχε βγάλει φολίδες και μας πήρε 3.000 ευρώ για αλοιφές από την Ισπανία» υποστήριξε η μητέρα του θυματος.

Μάλιστα, λίγο πριν το τέλος, ο Dr Kontos επισκέφθηκε την κοπέλα, καθησυχάζοντας τη ότι είναι καλά. «Αυτός ήρθε και στο νοσοκομείο 10 Ιουλίου 2017 και μας είπε ότι εξοικονόμησε μια ένεση αρτεμισίνης από την ομογένεια. Ήρθε λίγες ώρες πριν πεθαίνει το παιδί μου για να μας πει ότι βρήκε ένεση» είπε και εξήγησε ότι δεν άκουγαν τους πραγματικούς επιστήμονες: «Ο Κόντος με τους γιατρούς μάλωσαν. Ο γιατρός ήθελε να της βάλει πράγματα στον όρο και ο Κόντος δεν τον άφησε και διαπληκτίστηκαν. Μετά πήρε το σύζυγο της παράμερα και του είπε «βλέπεις τι είναι οι γιατροί στην Ελλάδα;».

Τα ψέματα και τα χρήματα

Και όχι μόνο δεν αντιλήφθηκαν ότι ο Dr Kontos δεν ήταν γιατρός, αλλά είχαν την πεποίθηση ότι η ασθενής είχε θεραπευθεί πλήρως παρά την κατάσταση της. «Το επόμενο πρωί απεβίωσε. Το χαρτί του θάνατου της έγραφε ολικό καρκίνο. Εγώ δεν το δέχτηκα. Πίστεψα ότι ο καρκίνος είχε λήξει με την αρτεμισίνη. Μας είχε βάλει να φέρουμε νερό με ψήγματα πλατίνας από την Αμερική, στείλαμε 5.000 δολάρια. Συνολικά του δώσαμε 60.000 ευρώ κυρίως σε μετρητά. Τα είχαμε στο σπίτι, ήταν και τα capital controls τότε» υποστήριξε η μάρτυρας, ενώ πρόσθεσε ότι χρειάστηκαν οι αποκαλύψεις για τη δράση του κατηγορούμενου για να δουν την πραγματική διάσταση: «ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι στην τηλεόραση βλέπουμε τον Κοντό, που εξαπάτησε χιλιάδες κόσμου. Ξεκίνησε η δεύτερη εκταφή της. Την ίδια περίοδο έγινε και η κανονική εκταφή της. Μου έδωσαν από τον Κόντο ένα σεντόνι με κόκκαλα».

Τον γνώρισε από τον πνευματικό της

Στη συνέχεια εξιστόρησε στο δικαστήριο τον τόπο και τρόπο γνωριμίας της κόρης της με τον «ψευτογιατρό». «Το Γενάρη του 2017 στην εκκλησία που πήγαινε γνώρισε τον Κοντοστάθη από τον πνευματικό της. Επειδή ο συγκεκριμένος είχε βοηθήσει τον Εφραίμ -ας μου επιτραπεί- να κατουρήσει πέτρα από τα νεφρά. Αποφάσισε τότε να ακολουθήσει τις θεραπείες του Κόντου. Τότε αποφάσισε να αφήσει τις οδηγίες των γιατρών της. Αυτά τα ψήγματα έπρεπε όμως να καυτηριαστούν. Η κόρη μου είχε τις δυνάμεις της κανονικά, ήταν μητέρα δυο παιδιών, μαγείρευε, έπλενε, σιδέρωνε, πήγαινε στο σχολείο που εργαζόταν. Ήταν περιπατητική φουλ. Δεν απείχε από τίποτα».

Η 35χρονη γυναίκα ένιωθε «επίλεκτη» καθώς ο διεθνούς φήμης γιατρός της παρουσιάστηκε ως γιατρός που δεν αναλάμβανε κοινούς θνητούς. «Μας ανακοίνωσε ότι γνώρισε κάποιον στην εκκλησία και της πρότεινε έναν γιατρό και δεν κοιτάζει ανθρώπους κοινούς, αλλά ανθρώπους με θρησκευτικό ήθος. Διάλεξαν λέει τη Γιαννούλα. Ο πνευματικός της και ο Κοντοσταθης διάλεξαν το θύμα τους. Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε ως χειρουργός ογκολόγος ερευνητής στην Ελβετία. Του έδωσε όλες τις εξετάσεις της. Μας είπε ότι θα τον συναντούσε στο Μητέρα. Ήταν ενήλικη, 35 χρόνων, δεν ήταν ανήλικο να το κρατήσω από το χέρι. Πήγε με τον άντρα της. Μας είπε ότι τον συνάντησαν και πως ήθελε να γνωρίσει την οικογένεια της. Τον Μάρτιο ήρθε και στο Σπίτι μας» εξήγησε η μάρτυρας.

Το “θαύμα” που έπεισε την οικογένεια

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο κατηγορούμενος τους παρουσίασε πως το παιδί τους έχει φύλακα άγγελο στο πλευρό του. «Μου λέει «μητέρα έλα να δεις τι παιδί έχεις!». Είχε έναν υπολογιστή ανοιχτό. Βλέπω έναν εγκέφαλο, ένα κρανίο. Μου επέδειξε ένα σημείο που έκανε σαν σταυρουδάκι και μου λέει «το παιδί σου έχει έναν άγγελο στο κεφάλι του». Και ήταν σαν να κούνησε τα φτερά του. Αυτό θέλαμε δούμε; Μπορεί. Μας ρώτησε αν είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε το παιδί μας. Είχε δικαίωμα να περάσει έλαια από Ελβετία στο Βατικανό ως ερευνητής. Τα έλαια αυτά γινόντουσαν από βότανα που μάζευαν καλόγεροι από το Άγιο Όρος και γινόταν η επεξεργασία στην Ελβετία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα