Ψήφισαν υπέρ των νέων θρησκευτικών οι θεολόγοι

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου
Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου EUROKINISSI

Η έρευνα αποτίμησης του Ινσιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής έδειξε ότι θεολόγοι εγκρίνουν τα νέα προγράμματα σπουδών στα Θρησκευτικά.

Το 76% των εκπαιδευτικών αντιμετωπίζει θετικά το διδακτικό και επιμορφωτικό υλικό του μαθήματος, σύμφωνα με έρευνα αποτίμησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία ερωτηματολογίων αποτίμησης των επιμορφωτικών προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκαν από το ΙΕΠ σχετικά με τα νέα προγράμματα σπουδών των Θρησκευτικών.

Με βάση τα δεδομένα των απαντήσεων προκύπτει ότι το νέο διδακτικό και επιμορφωτικό υλικό αντιμετωπίζεται θετικά από το 76% των Θεολόγων, ενώ το ποσοστό αρνητικής αντιμετώπισης φθάνει το 15%.

ADVERTISING

Το 9% των εκπαιδευτικών δεν απάντησε ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Στα επιμορφωτικά προγράμματα συμμετείχαν 2809 εκπαιδευτικοί - θεολόγοι, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των Θεολόγων που εργάζονται στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα ερωτηματολόγια απαντήθηκαν από 2091 εκπαιδευτικούς.

Όπως σημείωσε το υπουργείο Παιδείας, σχετικά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το γεγονός ότι «το κύριο αίτημα σχεδόν όλων των Θεολόγων είναι η παροχή περισσότερων επιμορφωτικών σεμιναρίων ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες ανάπτυξης εκπαιδευτικών θεμάτων και τις νέες διδακτικές δυνατότητες που παρέχουν τα νέα Προγράμματα Σπουδών στους Θεολόγους».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παιδεία, θρησκευτικά
SHARE:

24Media Network