Θέμις Μπαζάκα: Το διαδικτυακό bullying μετά τις δηλώσεις για το “Milky Way”

Διαβάζεται σε 3'
mpazaka
Θέμις Μπαζάκα glomex

“Πεδία μάχης” χαρακτήρισε τα social media η Θέμις Μπαζάκα μιλώντας για το διαδικτυακό bullying που δέχθηκε όταν “τόλμησε” να πει ανοιχτά τη γνώμη της.

Τελικά, κοστίζει να υποστηρίζει κανείς ανοιχτά τη γνώμη του και η Θέμις Μπαζάκα μοιράστηκε την εμπειρία της για την επίθεση που δέχθηκε διαδικτυακά το προηγούμενο διάστημα.

Η γνωστή ηθοποιός βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (07/12) στο “Στούντιο 4″ της ΕΡΤ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή της αναφορικά με την προσευχή στα σχολεία και το μάθημα των Θρησκευτικών τα οποία, όπως υποστήριξε, πρέπει να αντικατασταθούν από το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής.

Μάλιστα, μετά τις συγκεκριμένες δηλώσεις δύο ιερείς απέστειλαν επιστολή με την οποία ζητούσαν τον αφορισμό και τη μετάνοια από την ηθοποιό, καλώντας την “να ανοίξει κανένα βιβλίο”, ενώ παράλληλα

Σε ερώτηση του παρουσιαστή για το αν κοστίζει το να λες την άποψή σου ανοιχτά, η Θέμις Μπαζάκα απάντησε θετικά και πρόσθεσε: “Ειδικά αν έχεις απέναντι σου κάτι που δεν θέλει να χάσει την εξουσία του και τη θέση του“.

Η ηθοποιός δήλωσε πως δεν έχει από θέση social media και εξήγησε πως “δεν μου αρέσει που αντί να γίνονται ουσιαστικά και ωραία debate όπου ο καθένας ανταλλάζει τη γνώμη του και προσπαθεί ο ένας να πείσει τον άλλο, γίνονται μάχες, γίνονται βίαια πράγματα και με μία γλώσσα που δεν θέλω να έχω στη ζωή μου. Προτιμώ να διαβάζω sites και ξένες εφημερίδες. Έχω άποψη για τα πάντα, αλλά δεν θέλω να τη σκορπάω έτσι”.

Ξεκαθάρισε στη συνέχεια πως ένα τέτοιο περιστατικό είναι πιθανό να της αλλάξει τη γνώμη, ότι δηλαδή δεν θα μοιράζεται δημοσίως τόσα πολλά, και όσο και αν το θεωρεί άδικο, δεν μπορεί να κάνει κάτι, καθώς όπως είπε “δεν τη θέλω τη βία πάνω μου καθόλου“.

“Δηλαδή το να λες μια γνώμη και να πέφτει επάνω σου ένα πλήθος αγριεμένο επάνω σου, δεν είναι ωραίο αυτό το πράγμα και από την άλλη δεν θέλω να μπω και σε αντιπαράθεση.

Με σόκαρε αλλά βέβαια είχα και φοβερή υποστήριξη, δεν το συζητάω. Δηλαδή με σταματούσαν στο δρόμο και μου έλεγαν ‘επιτέλους, κάποιος λέει κάτι’. Δεν θέλω όμως, αυτά είναι θέματα που κατάλαβα ότι δεν μπόρεσαν να τα λύσουν ούτε πολιτικοί. Για να τελειώνει αυτό το θέμα, μίλησα για μία σειρά που διαπραγματεύεται τέτοια πράγματα, για το Milky Way. Πήραν από αυτή τη συνέντευξη διάφορα και αυτό εισχώρησε στον κοινωνικό ιστό κάπως αλλιώς. Τη γνώμη μου είπα, δεν είμαι ούτε πρωθυπουργός που πέρασα νόμο, ούτε τίποτα. Στο καλό! Φυσικά είναι bullying το να μην μπορείς να πεις τη γνώμη σου. Σίγουρα όμως τα μίντια ενδιαφέρονται για την κουτσομπολίστικη πλευρά, για την υποτιθέμενη διαμάχη. Όσο δεν μιλάς σε δύο μέρες πέρασε“, είπε η Θέμις Μπαζάκα.

Όσο για το αν έβγαλε κάποιο συμπέρασμα από όλο αυτό, η Θέμις Μπαζάκα απάντησε: “Θα συνεχίσω να λέω τη γνώμη μου ίσως με άλλο τρόπο και σε άλλη στιγμή. Έχω γίνει λίγο πιο προσεκτική”.

Όσα είπε η Θέμις Μπαζάκα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα