Ψηφίστε τη λέξη της χρονιάς για το 2015

Ψηφίστε τη λέξη της χρονιάς για το 2015

Πώς μπορείτε να ψηφίσετε τη λέξη της χρονιάς για το 2015. Ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων σύμφωνα με τον συγγραφέα Ν. Σαραντάκο

Το ιστολόγιο του συγγραφέα Νίκου Σαραντάκου διοργανώνει και φέτος ψηφοφορία για την ανάδειξη της λέξης της χρονιάς.

Ψηφίστε μέσα από την ειδική σελίδα τη λέξη που επιθυμείτε ή προτείνετε τη δική σας. Οι χρήστες μπορούν να ψηφίσουν νεολογισμούς, υπάρχουσες λέξεις που πήραν νέα σημασία μέσα στη χρονιά, ή τη λέξη που ακούστηκε περισσότερο μέσα στη χρονιά που πέρασε. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν, το πρωί της παραμονής της πρωτοχρονιάς.

Ψηφίστε τη λέξη της χρονιάς για το 2015

Ο Νίκος Σαραντάκος γεννήθηκε στο Παλαιό Φάληρο το 1959. Σπούδασε χημικός μηχανικός και αγγλική φιλολογία. Εργάζεται ως μεταφραστής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Λουξεμβούργο. Ενδιαφέρεται για τη φρασεολογία, την ετυμολογία και τη λεξικογραφία, καθώς και για την ιστορία της ελληνικής λογοτεχνίας.

Έχει εκδώσει δύο συλλογές διηγημάτων, τρία βιβλία για τη γλώσσα και άλλα, με τελευταίο το "Λέξεις που χάνονται" (εκδόσεις του Εικοστού πρώτου, 2011). Συνεργάζεται με την εφημερίδα Αυγή και με διάφορα περιοδικά. Δημοσιεύει τα κείμενά του, γλωσσικά και άλλα, στο ιστολόγιο sarantakos.wordpress.com.

SHARE:

24Media Network