Πτώση αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για πιθανή μόλυνση του εδάφους – Νέο βίντεο με τη στιγμή της συντριβής

Πτώση αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για πιθανή μόλυνση του εδάφους – Νέο βίντεο με τη στιγμή της συντριβής
Από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ανήσυχη η τοπική κοινωνία της Καβάλας, μέχρι τη λήψη των αποτελεσμάτων από τα δείγματα εδάφους και φυτών από την περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος. Έκτακτη ανακοίνωση του δήμου Παγγαίου.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή όπου κατέπεσε το μοιραίο αεροσκάφος Antonov, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν από τον Ειδικό Λόχο Βιολογικής Άμυνας.

Τα δείγματα παραδόθηκαν στην Πολιτική Προστασία από ειδικό κλιμάκιο του Ελληνικού Στρατού και, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ξεκίνησαν άμεσα οι διαδικασίες για την αποστολή τους στο Γενικό Χημείο του κράτους στην Αθήνα.

Επίσης, την Κυριακή στην περιοχή των Αντιφιλίππων κατέφτασε κλιμάκιο υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, προχώρησε σε αυτοψία μαζί με τις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές, ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες το κλιμάκιο αυτό δεν έχει ενεργήσει έως τώρα, καθώς αυτό που αναμένεται πρώτα είναι τα αποτελέσματα από τα δείγματα εδάφους και φυτών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr οι επίσημες απαντήσεις για τις χημικές εξετάσεις θα δοθούν σε δύο – τρεις ημέρες, με τους εμπλεκόμενους φορείς να πιέζουν την κατάσταση, αφουγκραζομενοι την ανησυχία των αγροτών, που θέλουν να μάθουν πότε και αν τελικά θα μπορούν να επιστρέψουν στις καλλιέργειές τους.

Στην περίπτωση που όμως εντοπιστούν από ανησυχητικά στοιχεία για την εδαφική βιωσιμότητα, τότε στην έρευνα θα εμπλακεί με πιο ενεργό ρόλο το Τμήμα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, πραγματοποιώντας και εκείνοι με τη σειρά τους νέες εξετάσεις, λαμβάνοντας επίσης δείγματα από το έδαφος και τα φυτά, ενδεχομένως και από το νερό.

Νέο βίντεο από τη στιγμή της συντριβής

Την ίδια ώρα, νέο σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της συντριβής του Antonov έρχεται στη δημοσιότητα.

Το βίντεο που προέρχεται από κάμερα ασφαλείας κλειστού κυκλώματος επιχείρησης στην περιοχή, δείχνει τη συγκλονιστική πτώση του αεροσκάφους, σε απόσταση αναπνοής από κατοικίες και επιχειρήσεις στην περιοχή.

Καβάλα: Επείγουσα ανακοίνωση του Δήμου Παγγαίου για τα πυρομαχικά

Επείγουσα ανακοίνωσε εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Δήμος Παγγαίου σχετικά με την πτώση του Antonov στην Καβάλα.

Στην ανακοίνωση γίνεται έκκληση προς τους πολίτες, αλλά και τους αγρότες που εργάζονται στα χωράφια και κατοίκους της περιοχής, να ενημερώσουν άμεσα αν εντοπίσουν οτιδήποτε σχετικό με το δυστύχημα.

“Προσοχή !!!! Όσοι πολίτες αγρότες κινούνται στην περιοχή γύρω από το αεροπορικό δυστύχημα και εντοπίσουν τα παρακάτω πυρομαχικά να ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ τον Δήμο Παγγαιου, τηλ επικοινωνίας 693 6108070 ή την Ελληνική Αστυνομία !!!”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Την Τρίτη η νεκροψία – νεκροτομή

Η νεκροψία – νεκροτομή στις οκτώ σορούς που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής αναμένεται να διενεργηθεί την Τρίτη (19/07). Από την ιατροδικαστική εξέταση ενδεχομένως να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα για τον τρόπο που σκοτώθηκε το οκταμελές πλήρωμα του αεροσκάφους, ενώ εξίσου σημαντική θεωρείται και η διαδικασία για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν εντολής του Νίκου Δένδια, πραγματοποίησε διάβημα τόσο προς τη Σερβία, όσο και προς τον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα. Και στις δύο περιπτώσεις, τονίζεται η ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς για τη φύση του φορτίου του αεροσκάφους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα