Πτώση Mirage 2000-5: Όταν ο άτυχος πιλότος μιλούσε στην κάμερα του “Με Αρετή και Τόλμη”

Πτώση Mirage 2000-5: Όταν ο άτυχος πιλότος μιλούσε στην κάμερα του “Με Αρετή και Τόλμη”

Ο Έλληνας στρατιωτικός που έχασε τη ζωή του εμφανιζόταν στην τηλεόραση της ΕΡΤ πριν μερικούς μήνες και μιλούσε για τις δυσκολίες του επαγγέλματος

Στην ομάδα των χειριστών της 331 μοίρας Θησέας που πραγματοποιούν πτήσεις με Μιράζ 2000-5, ανήκε ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος που έχασε τη ζωή του το μεσημέρι ανοιχτά της Σκύρου. Οι “φρουροί του Αιγαίου” της 114 πτέρυγας μάχης στην οποία άνηκε ο σμηναγός, βρίσκονται καθημερινά σε επιφυλακή, σε κατάσταση “readiness” – ετοιμότητα – όπως αναφέρουν οι ίδιοι για να αντιμετωπίσουν την όποια απειλή των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Ο πιλότος μιλούσε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κάμερα του “Με Αρετή και Τόλμη” για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες του επαγγέλματος. “Είμαστε σε επιφυλακή, περιμένουμε πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο” σχολίαζε ο σμηναγός στην κάμερα της εκπομπής της ΕΡΤ “Με Αρετή και Τόλμη”. “Βρισκόμαστε άμεσα σε visual σχηματισμό, δηλαδή βλεπόμαστε μεταξύ μας και ακολουθούμε τις οδηγίες της ΕΚΑΕ”.

“Στις περισσότερες περιπτώσεις πηγαίνουμε κοντά, βλέπουμε τι οπλισμό έχουν και από εκεί και πέρα συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες του ΕΚΑΕ” εξηγούσε για τα πλείστα όσα περιστατικά παραβιάσεων τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο.

Όπως έλεγε: “Είμαστε πάντα έτοιμοι για οτιδήποτε, σίγουρα υπάρχει κίνδυνος. Δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο αν έχουν σκοπό να κάνουν κάτι οι απέναντι”.

Δείτε το αφιέρωμα στην 114 πτέρυγα μάχης, από το 18′.30”:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα