Πυροβολισμοί στην ΑΣΟΕΕ: Τι ισχυρίστηκε ο αστυνομικός για την παράκαμψη των εντολών

Πυροβολισμοί στην ΑΣΟΕΕ: Τι ισχυρίστηκε ο αστυνομικός για την παράκαμψη των εντολών
Ένταση έξω από την ΑΣΟΕΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζουν ότι ο βασικός λόγος που ελέγχονται πειθαρχικά οι αστυνομικοί στην ΑΣΟΕΕ είναι γιατί δεν πειθάρχησαν στις εντολές.

“Ο λόγος που οι αστυνομικοί ελέγχονται πειθαρχικά είναι γιατί δεν πειθάρχησαν στις εντολές που είχαν λάβει”, τονίζουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. παρέχοντας διευκρινίσεις για την διαδικασία που έχει κινηθεί σε βάρος τους.

“Είχε δοθεί εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων να μη περάσουν από το σημείο περιπολικά, καθώς η αστυνομία προετοίμαζε παρέμβαση με διμοιρίες των ΜΑΤ.

Επιχείρηση η οποία διεξήχθη 20 λεπτά αργότερα από το περιστατικό με το περιπολικό» συμπληρώνουν κορυφαίες πηγές του Αρχηγείου και τονίζουν ότι “δεν υπάρχει καμία υποχωρητικότητα από την πλευρά της Αστυνομίας, απέναντι στους αναρχικούς, αλλά η δράση της αστυνομίας αναπτύσσεται με συγκεκριμένους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς και όχι όπως θέλει ο καθένας”.

Η δικογραφία εναντίον του αστυνομικού που πυροβόλησε σχηματίζεται αυτεπάγγελτα και αποστέλλεται στον Εισαγγελέα όπως προβλέπει ο νόμος. Στη συνέχεια ο αστυνομικός, αφέθηκε ελεύθερος, αφού κατά την κρίση του Εισαγγελέα δεν υπήρξε λόγος κράτησης.

Ως προς την χρήση του όπλου, οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι «κάθε αστυνομικός μπορεί να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, κατά τον κανονισμό, στην περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή του. Αν ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου απαλλαγεί στην ποινική διαδικασία, απαλλάσσεται και στην πειθαρχική, σύμφωνα με τον κανονισμό».

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο αστυνομικός πυροβολεί:

“Φοβήθηκα για τη ζωή μου”

Ο εν λόγω αστυνομικός που είναι έμπειρος στο Σώμα, υποστήριξε στην κατάθεσή του πως “φοβήθηκε για την ζωή του, εγκλωβίστηκε και έριξε εκφοβιστικά πυρά” για να μπορέσει να διαφύγει, αφού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα και να διαφύγει όπως έπραξαν οι συνάδελφοί του.

Ως προς την ανυπακοή στην εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων, ανέφερε πως είδε το ρεύμα καθόδου ανοιχτό και νόμιζε ότι προλάβαινε να διαφύγει αλλά εγκλωβίστηκε στο μποτιλιάρισμα και νόμιζε πως μόνο στο ρεύμα ανόδου υπήρχε το πρόβλημα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα