Ραδιενεργά τα απόβλητα που θα έριχναν στον ΧΥΤΑ Φυλής

Νέα απόπειρα απόρριψης νοσοκομειακών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Φυλής την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΜΙΝΗΣ)
Νέα απόπειρα απόρριψης νοσοκομειακών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Φυλής την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΜΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας περιείχαν τα νοσοκομειακά απόβλητα που εντοπίστηκαν λίγο πριν απορριφθούν στον ΧΥΤΑ Φυλής

Υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας περιείχε μέρος των νοσοκομειακών απορριμμάτων που εντόπισαν και απέτρεψαν να απορριφθούν στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Φυλή οι υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ.

Μετά από εντολή της Εισαγγελίας Περιβάλλοντος τα νοσοκομειακά απορρίμματα οδηγήθηκαν στην ειδική Μονάδα Αποτέφρωσης Επικινδύνων Ιατρικών Αποβλήτων.

Όμως, κατά την είσοδό τους στη μονάδα αποτέφρωσης, η εγκατεστημένη διάταξη ελέγχου ραδιενέργειας κατέγραψε εκπομπές ακτινοβολίας σε επίπεδα πολύ υψηλότερα του φυσιολογικού.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι επιστήμονες του νοσοκομείου από το οποίο προέρχονται, προκειμένου να προσέλθουν άμεσα στον χώρο και ζητήθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (Δημόκριτος) προκειμένου να υποδείξουν μέτρα και διαδικασίες για την ασφαλή διαχείριση των παραπάνω αποβλήτων.

Ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός επικοινώνησε με τον υπουργό Υγείας, τον οποίο ενημέρωσε για το θέμα και συμφώνησαν στην ανάγκη άμεσων ενεργειών, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network