Ρατσιστική ανάρτηση στελέχους της ΝΔ κατά της Κούνεβα

Ρατσιστική ανάρτηση στελέχους της ΝΔ κατά της Κούνεβα
H Κωνσταντίνα Κούνεβα MotionTeam

Αντιδράσεις για ανάρτηση του συντονιστή ετεροδημοτών της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος καταφέρθηκε με απαράδεκτο τρόπο εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Αιχμηρό το σχόλιο του υπουργού Οικονομικών στο Twitter. Διεγράφη το στέλεχος με απόφαση Μητσοτάκη.

Απαράδεκτη διατύπωση από στέλεχος της ΝΔ για την Κωνσταντίνα Κούνεβα η οποία όπως φαίνεται δεν θα ανανεώσει τη θητεία της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η ανάρτησή του, όπως διακινήθηκε με κατακραυγή στα social media:

Μετά τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Στεφανίδης κατέβασε την παραπάνω ανάρτηση από τον λογαριασμό του.

Θυμίζουμε πως η Κωνσταντίνα Κούνεβα μετανάστευσε στην Ελλάδα το 2001 για λόγους υγείας του τότε τετράχρονου γιου της, που έπασχε από καρδιακή πάθηση. Λόγω επιδείνωσης της υγείας του, ο γιος της Κούνεβα δεν μπορούσε να εγχειριστεί για δύο χρόνια και η ίδια αναζήτησε εργασία.

Το 2003 ξεκίνησε να εργάζεται στην ΟΙΚΟΜΕΤ, μεγάλη εταιρεία καθαρισμού και ενοικίασης εργατών που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Αθηνών Πειραιώς (ΗΣΑΠ).

Κατά την εργασία της προσπάθησε να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους από τη θέση της γραμματέως της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Ο αγώνας της αυτός προκάλεσε ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να δέχεται απειλές για τη ζωή της. Η Κούνεβα είχε αιτηθεί με σωρεία εγγράφων την αλλαγή της βάρδιάς της, από βραδινή σε πρωινή και τη μετακίνησή της από τον σταθμό Αμαρουσίου στον σταθμό Θησείο, αλλά το αίτημά της δεν έγινε δεκτό από την εργοδότρια εταιρεία.

Τα μεσάνυχτα στις 22 Δεκεμβρίου 2008 και ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα.

Μετά το συμβάν υποβλήθηκε σε διαδοχικές χειρουργικές επεµβάσεις για να αποκαταστήσει μέρος της υγείας της, ενώ ο οισοφάγος της παραμένει κατεστραμμένος.

Παρέμεινε στο νοσοκομείο για ένα έτος κατά το οποίο υποβλήθηκε σε πέντε χειρουργεία. Έπειτα έκανε τέσσερις ακόμα χειρουργικές επεμβάσεις σε εξειδικευμένα νοσοκομεία της Γαλλίας.

Η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη παρά τις αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις συμπαράστασης που ακολούθησαν.

Τον Ιούλιο του 2013, επιβλήθηκε στην ΟΙΚΟΜΕΤ από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά καταβολή αποζημίωσης 250.000 ευρώ, καταλογίζοντάς της ευθύνες για την επίθεση, που αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο ως εργατικό ατύχημα.

Τον Οκτώβριο του 2013, εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου.

Το Φεβρουάριο του 2016 το Μονομελές Εφετείο Πειραιά έκρινε ότι δεν αποδεικνύεται ευθύνη της εργοδοσίας για την επίθεση που δέχτηκε η Κούνεβα και ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση.

Στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν υποψήφια συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη ευρωβουλευτής. Κατά τη θητεία της η κ. Κούνεβα έδωσε μάχη για τα κοινωνικά δικαιώματα όντας ιδιαιτέρως ενεργή στο ευρωκοινοβούλιο.

Η ανάρτηση του στελέχους της ΝΔ, είναι ξεκάθαρα, ένα μνημείο χυδαιότητας για το οποίο οφείλει να ζητήσει μια συγγνώμη. Το στέλεχος πάντως διεγράφη μετά από απόφαση Μητσοτάκη.

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο λέει ο Τσακαλώτος

“Η χαιρεκακία και η χυδαιότητα ως ανώτατες αρχές και μάλιστα ενάντια σε μια γυναίκα, την Κωνσταντίνα Κούνεβα, θύμα απίστευτης βίας. Για αυτό δεν είμαστε όλοι το ίδιο.”, έγραψε στο Twitter σχολιάζοντας το περιστατικό ο υπουργός Οικονομικών.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα