"Ρετούς" στην Ευελπίδων

Τα δικαστήρια της Ευελπίδων
Τα δικαστήρια της Ευελπίδων EUROKINISSI

Επί τάπητος τέθηκε σε ευρεία συνάντηση που έγινε στο ΥΕΘΑ το θέμα της αναβάθμισης των κτηρίων της Ευελπίδων και του εκσυγχρονισμού αυτών. Τι χρήζει άμεσης βελτίωσης.

Η αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ήταν το θέμα της συνάντησης στο ΥΕΘΑ μετά από πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου, με τον Πρόεδρο του ΔΣΑ, κ. Δημήτρη Βερβεσό, και τους Προϊσταμένους του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Ελευθέριο Γεωργίλη και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ηλία Ζαγοραίο.

Τα κτήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων χρήζουν επιτακτικής και άμεσης συντήρησης εσωτερικά και εξωτερικά, με στόχο την αποκατάσταση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας.

Όπως ανακοίνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα της αποκατάστασης των φθορών των κτηρίων τόσο των εξωτερικών όψεων, όσο και των εσωτερικών χώρων, της αποκατάστασης των ηλεκτρολογικών βλαβών και της επισκευής των καλωδιώσεων, της στεγανοποίησης των κτηρίων, της αντικατάστασης των κλιματιστικών μηχανημάτων (ψύξης - θέρμανσης) και της τοποθέτησης νέων, της επισκευής των κουφωμάτων και της τοποθέτησης νέων όπου απαιτείται, της τοποθέτησης ανελκυστήρων στα κτήρια όπου δεν υπάρχουν, της εξασφάλισης πρόσβασης για τα ΑΜΕΑ σε όλους τους χώρους, της βελτίωσης των υγειονομικών υποδομών και της ενεργειακής αναβάθμισης όλων των κτηρίων.

Επιπλέον, επειδή ο χώρος δεν έχει σύνδεση με το Ίντερνετ, συζητήθηκε η επιβεβλημένη εγκατάσταση δικτύου wifi, ώστε οι δικηγόροι και οι δικαστές να έχουν ευχερή, δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους χώρους των δικαστηρίων.

Από την πλευρά των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισημάνθηκε η αβελτηρία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να εκδώσει Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κύρωση των αποφάσεων του ΔΣ του ΤΑΧΔΙΚ και της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΘΑ για την ανανέωση της μίσθωσης των χώρων της πρ. Σχολής Ευελπίδων από το ΤΑΧΔΙΚ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με τον ανακοίνωση, έδωσε εντολή στους υφισταμένους του μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με τις διοικήσεις του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας, και σε συνεννόηση με τον ΔΣΑ να έχουν, ολοκληρώσει το έργο της καταγραφής των επιβεβλημένων παρεμβάσεων στα κτήρια της πρ. Σχολής Ευελπίδων , οι οποίες θα ανατεθούν στην Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟ.Μ.ΚΑ.) του ΥΕΘΑ.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE: