Ριχάρδος: Συνεχίζεται η ανάκριση για τη λαθρεμπορία

Ο Ριχάρδος.
Ο Ριχάρδος. EUROKINISSI

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επέστρεψε πίσω στην ανάκριση τη δικογραφία για το κύκλωμα χρυσού. Ζητά την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης.

Νέα ανατροπή στην υπόθεση του γνωστού τηλε-ενεχυροδανειστή Ριχάρδου ήρθε, με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να επιστρέφει τη δικογραφία στον ανακριτή ζητώντας περαιτέρω έρευνα αναφορικά με το αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστικό συμβούλιο δεν υιοθέτησε την εισήγηση του εισαγγελέα που ζητούσε να μην παραπεμφθεί κανένας από τους κατηγορούμενους στο ακροατήριο. Αντίθετα, ζητά να συνεχιστεί η διερεύνηση της υπόθεσης, διατάσσοντας συγκεκριμένα στοιχεία. Δηλαδή, μεταξύ άλλων φαίνεται να ζητά περαιτέρω έλεγχο από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, την ΑΑΔΕ και την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ παρήγγειλε και τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου, εκτιμητικού «επί του συνόλου των κατασχεθέντων, πολύτιμων αντικειμένων ως λαθρεμπορευμάτων».

Τέλος, ζητά να αποφασίσει για το αν υπάρχουν και ποιοι είναι οι φόροι που ενδέχεται να έχασε το ελληνικό Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση ο εισαγγελικός λειτουργός, Ιωάννης Πιέρρος, είχε ζητήσει να απαλλαχθούν από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης κι οι 63 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και ο Ριχάρδος, ενώ είχε προηγηθεί σάλος με την κατάρρευση -όπως είχε αναφερθεί- του βασικού αδικήματος της λαθρεμπορίας σε βάρος τους (σ.σ. συμπαρασύροντας όλη την υπόθεση), ύστερα από σχετική αλληλογραφία των ανακριτικών αρχών με το Υπουργείο Οικονομικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες που εφαρμόζουν τον Τελωνειακό Κώδικα.

Σε δήλωσή του ο Αλ. Κούγιας, συνήγορος του Ριχάρδου, υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Σήμερα εξεδόθη το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου (Συμβούλιο Πλημμελειοδικών), το οποίο, κατά την νομική κρίση μας, αξιολογώντας λανθασμένα τα αποδεικτικά στοιχεία, αντί να απαλλάξει τον Ριχάρδο και τους συγκατηγορουμένους του και να αποφασίσει την αμετάκλητη αθώωσή τους, η οποία είναι πασιφανής, αποφάσισε την περαιτέρω ταλαιπωρία τους, διατάσσοντας συμπληρωματικές ανακριτικές πράξεις επί διαφόρων θεμάτων, για τα οποία όμως ήδη υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις υπέρ των κατηγορουμένων.

Σαν δικηγορικό γραφείο, που έχουμε την άποψη να υπηρετούμε την αρχή ότι οι δικηγόροι βοηθούν τους δικαστές να εκδίδουν δίκαιες αποφάσεις, εκφράζουμε την ακραία νομική μας αντίθεση και δυσαρέσκεια».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ριχάρδος, Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network