Ρόδος: Ποινή φυλάκισης 8 μηνών σε πρόεδρο κοινότητας για κλοπή

Ρόδος: Ποινή φυλάκισης 8 μηνών σε πρόεδρο κοινότητας για κλοπή

Οκτώ μήνες φυλάκιση για κλοπή επιβλήθηκε σε πρόεδρο τοπικής κοινότητας στη Νότια Ρόδο

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε πρόεδρο τοπικής Κοινότητας στη Νότια Ρόδο, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή.

Ο 37χρονος ηλεκτρολόγος κάθισε στο εδώλιο του δικαστηρίου μετά από καταγγελία που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος στις 3 Οκτωβρίου 2012 μεταμεσονύκτιες ώρες στην περιοχή Κιοτάρι Ρόδου μπήκε σε σπίτι ημεδαπού από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο 37χρονος επεσήμανε τα όσα και εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς είχε δηλώσει ότι εργαζόταν για αρκετό διάστημα στον επιχειρηματία που τον καταγγέλλει για κλοπή, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να του οφείλει ποσό 25.000 ευρώ.

Ο ίδιος δε φέρεται να είχε ζητήσει από τον 36χρονο να «ρίχνει μία ματιά» στο σπίτι του, καθώς επρόκειτο να απουσιάσει για λίγες ημέρες. Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται πως φεύγοντας από το κατάστημα όπου βρισκόταν είδε σκιές στο σπίτι και πήγε να δει τι συμβαίνει, γνωρίζοντας παράλληλα ότι στο χώρο υπήρχαν κάμερες, αφού τις είχε ο ίδιος εγκαταστήσει.

Πάντως τα βίντεο από τις τηλεοράσεις ασφαλείας προσκομίστηκαν στο δικαστήριο και η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση της επεσήμανε μεταξύ άλλων πως τα πλάνα δείχνουν καθαρά τον 37χρονο να μετράει τα χρήματα και ζήτησε την ενοχή του.

Τελικά ο 37χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Μανώλης Κουτσούκος και πολιτική αγωγή ο δικηγόρος κ. Άκης Δημητριάδης.

Πηγή: rodiaki.gr

SHARE:

24Media Network