Ρόδος: Στον εισαγγελέα η υπόθεση – Η απάντηση του σερβιτόρου μετά τις αντιδράσεις

Ρόδος: Στον εισαγγελέα η υπόθεση – Η απάντηση του σερβιτόρου μετά τις αντιδράσεις

Τον δρόμο της δικαιοσύνης αναμένεται να πάρει η υπόθεση με εργαζόμενο στη Ρόδο που φαίνεται σχεδόν να κολυμπάει για να σερβίρει πελάτες μέσα στη θάλασσα. Διπλή υπουργική παρέμβαση.

Ενώπιον του Εισαγγελέα θα βρεθούν ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Αθανάσιος Σταμούλης και ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος αναφορικά με τις εικόνες εργασιακού μεσαίωνα που κάνουν από το πρωί τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν έναν σερβιτόρο να εξυπηρετεί πελάτες μέσα στη θάλασσα, ενώ το νερό βρίσκεται αρκετά πάνω από τη μέση του.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να καταθέσουν το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους με τις πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου να αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκανε το τοπικό κλιμάκιο του ΣΕΠΕ στην επιχείρηση όπου εργάζεται ο σερβιτόρος, δεν βρέθηκε κάτι παράνομο.

Από την πλευρά του ο σερβιτόρος που εικονίζεται στο βίντεο απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του κλιμακίου, είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτού του είδους το σερβίρισμα που του αποφέρει φιλοδώρημα, το οποίο φτάνει ακόμα και τα 200 ευρώ.

Το εν λόγω βίντεο αλλά και φωτογραφίες από το συγκεκριμένο περιστατικό έχει γίνει viral για όλους τους λάθος λόγους, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωησης για τις απάνθρωπες απαιτήσεις των εργοδοτών, την εκμετάλλευση των εργαζομένων και την υποβάθμιση της αξιοπρέπειάς τους στον βωμό της κερδοσκοπίας.

Ανάρτηση για το συμβάν έκανε και ο νέος Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, που έγραψε στο Twitter: “Για το σχετικό περιστατικό έγινε ήδη επικοινωνία μου με τον ΣΕΠΕ και θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι”.

Προκάλεσε παράλληλα την παρέμβαση και του νέου Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσώτης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter γνωστοποίησε πως “για το περιστατικό της Ρόδου δόθηκε εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα“.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα