Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβάλλεται το αίτημα αποφυλάκισής της – Τα νεότερα στοιχεία

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβάλλεται το αίτημα αποφυλάκισής της – Τα νεότερα στοιχεία
Στις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου Stringer / SOOC

Παρά τις πιέσεις που ασκούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στους δικηγόρους της, αναβάλλεται το αίτημα αποφυλάκισής της. Τα νέα στοιχεία που αλλάζουν τα δεδομένα.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την προσωρινή κράτησή της στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, το αίτημα αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου οδεύει προς αναβολή.

Τα δεδομένα έρχονται να αλλάξουν διάφορα επιπλέον έγγραφα και στοιχεία για την υπόθεση, για τα οποία έχει απαιτηθεί περισσότερος χρόνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Πελοπόννησος” που μεταδίδει το pelop.gr, οι συνήγοροι της 33χρονης κατηγορούμενης αποφάσισαν να αλλάξουν στρατηγική.

Κι αυτό, διότι παραμένει άγνωστο το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση από τα ευρήματα της εισαγγελικής έρευνας για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν για την απόφαση, ότι δείχνει να έχει να παρθεί. Το αίτημα αποφυλάκισης δεν θα κατατεθεί αν δεν τελειώσει η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για τις απώλειες της Μαλένας και της Ίριδας.

Νέο γονιδιακό έλεγχο ζητά η Ρούλα Πισπιρίγκου

Τη διεξαγωγή νέου γονιδιακού ελέγχου για τον θάνατο των τριών κοριτσιών θα αιτηθούν οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου τις επόμενες ημέρες στην Πάτρα, τη στιγμή που την Τετάρτη (27/04) ξεκινά ο νέος κύκλος καταθέσεων μαρτύρων ενώπιον της 18ης ανακρίτριας.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι της 33χρονης μητέρας η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, αναμένεται να καταθέσουν αίτημα για συμπληρωματική εξέταση για τον γονιδιακό έλεγχο, την τρίτη κατά σειρά, με το pelop.gr να αναφέρει πως η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου πριν τη σύλληψή της είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια μιας ακόμα λεπτομερούς εξέτασης, κατόπιν προτροπής εξειδικευμένου γενετιστή.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εμμένει στην αθωότητά της και επιμένει στην άποψη πως η αιτία θανάτου των τριών παιδιών της “κρύβεται” σε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα.

Το αρνητικό αποτέλεσμα του πλήρους γονιδιακού έλεγχου -σε τουλάχιστον 900 γονίδια– που ολοκληρώθηκε στις 30 Μαρτίου, προέκυψε κατόπιν ενδελεχούς ανάλυσης αίματος της νεκρής Ιριδας, που απέστειλε στο εργαστήριο η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, της Τζωρτζίνας, ενώ βρισκόταν εν ζωή, και των γονέων τους, Μάνου Δασκαλάκη και Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ωστόσο η 33χρονη, που δηλώνει εξαρχής πεπεισμένη για την ύπαρξη κάποιας “κρυφής” κληρονομικής προδιάθεσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας “Πελοπόννησος” είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια μιας ακόμα λεπτομερούς εξέτασης, κατόπιν προτροπής εξειδικευμένου γενετιστή.

Σε επικοινωνία που είχαν, πριν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της και της προφυλάκισής της, ενημερώθηκε για ένα ακόμα γενετικό τεστ, το οποίο μπορεί να “δείξει” εάν υπάρχει πρόβλημα κατά τη στιγμή της σύλληψης.

Να το κάνουμε” ήταν η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν όμως πληροφορήθηκε πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα κοστοβάρα εξέταση -περί των 700 ευρώ –, προς στιγμήν αναθεώρησε, λόγω οικονομικής στενότητας. Ακολούθως έδωσε τη συγκατάθεση της να προχωρήσει η διαδικασία.

Μετά τα όσα ακολούθησαν, κανείς δεν ξέρει εάν ο εν διαστάσει πλέον σύζυγος της Μάνος Δασκαλάκης, θα συναινέσει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα