Ρούλα Πισπιρίγκου: Εκτάκτως τη νύχτα στο Θριάσιο

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εκτάκτως τη νύχτα στο Θριάσιο
Η Ρούλα Πισπιρίγκου στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων Eurokinissi

Αδιαθεσία ένιωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου τα ξημερώματα της Πέμπτης με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Θριάσιο νοσοκομείο. Την Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει την υπεράσπισή της ο δικηγόρος Α. Κούγιας.

Αδιαθεσία φέρεται να ένιωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν και ειδοποίησε τους αρμόδιους των φυλακών, οι οποίοι και αποφάσισαν τη μεταφορά της στο Θριάσιο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί.

Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία των τριών παιδιών της, εξετάστηκε από νευρολόγους και παθολόγους οι οποίοι δεν διαπίστωσαν κάτι ανησυχητικό με αποτέλεσμα να πάρει εξιτήριο και να μεταφερθεί πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού.

Την υπεράσπισή της ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Τετάρτης έγινε γνωστό πως την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.

Η γυναίκα που βρίσκεται προφυλακισμένη για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας και κατηγορείται για τη δολοφονία και για των άλλων δυο κοριτσιών της, της Ίριδας και της Μαλένας, έπαυσε, όπως προκύπτει από σχετική δήλωσή εξουσιοδότησή της, τον μέχρι πρότινος δικηγόρο της Όθωνα Παπαδόπουλο.

Σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι «η αποκλειστική αιτία της αποδοχής ήταν η διαπίστωση από εμέ πρωτοφανών ιατροδικαστικών, παθολογοανατομικών, μαρτυρικών και αστυνομικών επιλογών

«Στην επί πενήντα χρόνια καθημερινή παρουσία μου στα ποινικά Δικαστήρια όλης της ελληνικής επικράτειας δεν συνάντησα ποτέ πάλι τόσες πρωτοφανείς αντιφατικές ιατροδικαστικές, παθολογοανατομικές, μαρτυρικές, αστυνομικές αντιφάσεις. Με μία πρωτοφανή προανακριτική – αστυνομική προκατάληψη και «χωροφυλακιστική» προσέγγιση στοιχείων της δικογραφίας, καταργήθηκαν οι κορυφαίες επιστημονικές προσωπικότητες του Καθηγητού Παθολογοανατομίας του ΕΚΠΑ κου Αγαπητού και των κορυφαίων ελληνίδων Ιατροδικαστών κ.κ. Τσάκωνα και Τσιώλα. Ανετράπησαν χωρίς επιστημονικά αξιολογήσιμα ιατροδικαστικά και παθολογοανατομικά ευρήματα μετά από εκταφές, οι συγκροτημένες από επιστημονικής άποψης ιατροδικαστικές και παθολογοανατομικές γνωμοδοτήσεις και πορίσματα και δημιουργήθηκε, δυστυχώς, με την ανοχή αυτών, που έπρεπε να αντιδράσουν με νόμιμο τρόπο, μία δικογραφία που επέτρεψε σε όλους όσοι διαχρονικά για ιδιοτελείς σκοπούς καταρρακώνουν το τεκμήριο αθωότητος σε μεγάλες και ιστορικές υποθέσεις πολιτικοποινικού ενδιαφέροντος να προκαταδικάσουν την κα κατηγορουμένη, αγνοώντας ότι αυτό έχουν αρμοδιότητα να το πράξουν μόνο οι τακτικοί Δικαστές και τα ποινικά Δικαστήρια» προσθέτει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα