Πάτρα: Τι περιγράφει το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

Πάτρα: Τι περιγράφει το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας
Θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα INTIME NEWS

Στα χέρια του Ανθρωποκτονιών προκειμένου οι αστυνομικοί να καταλήξουν στο ποιος είναι πίσω από τον εξωγενή παράγοντα. Για "μηχανισμό βίαιου θανάτου" κάνει λόγο το πόρισμα.

Στα χέρια του Ανθρωποκτονιών βρίσκεται πλέον το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, προκειμένου οι αστυνομικοί να καταλήξουν στο ποιος βρίσκεται πίσω από τον εξωγενή παράγοντα που οδήγησε σε θάνατο από ασφυξία τα δύο κορίτσια.

Σύμφωνα με το MEGA που έφερε στη δημοσιότητα μέρος του πορίσματος, το πόρισμα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα δύο κορίτσια δολοφονήθηκαν, ενώ σημειώνεται πως υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση στην πράξη αυτή.

Σχετικά με τη Μαλένα, το πόρισμα αναφέρει ότι οι εκδορές που είχε η μύτη της φανερώνουν πως κάποιος της έκλεισε το στόμα και τη μύτη με το χέρι, με αποτέλεσμα τον ασφυκτικό της θάνατο.

Όσο για την Ίριδα, οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν κακώσεις στο στόμα της ενώ ήταν ακόμα ζωντανή, ενώ περιγράφει πως το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της έφερε μεγάλη ποσότητα αίματος.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στο βίαιο μηχανισμό θανάτου.

Παράλληλα, δεδομένου του αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου.

Τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά, παθολογοανατομικά, φωτογραφικά ευρήματα:

  • Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας – Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.
  • Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες, στοματικού βλεννογόνου / άνω χείλους στόματος, κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεως Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος.
  • Από το σύνολο των εξετάσεων και αναλύσεων αποκλείστηκε η παθολογική αιτία θανάτου.
  • Αποκλείστηκε η δηλητηρίαση.
  • Αποκλείστηκε ο θάνατος από οποιοδήποτε άλλο παθολογικό αίτιο.
  • Ο θάνατος των δύο παιδιών έχει επέλθει από βίαιο στερητικό μηχανισμό της αναπνοής τους.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εξώδικο στο εργαστήριο ΑΠΘ

Υπενθυμίζεται ότι εξώδικο στο εργαστήριο του ΑΠΘ έστειλε η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητώντας να μάθει «αν τέτοια εξέταση έγινε, πότε έγινε, αν παραγγέλθηκε πριν πραγματοποιηθεί, ποιο είναι το αποτέλεσμα της και γιατί το σχετικό έγγραφο δεν περιελήφθη στη δικογραφία για να έχουμε γνώση και εμείς», σύμφωνα με τον συνήγορό της, Όθωνα Παπαδόπουλο.

Όπως είπε μιλώντας στον ANT1 «φαίνεται πως υπάρχει διαφωνία ανάμεσα στο τοξικολογικό εργαστήριο στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, σε ότι αφορά τα ούρα της Τζωρτζίνας», ενώ τόνισε πως έχει σημασία το πόρισμα για το πότε χορηγήθηκε η κεταμίνη στο παιδί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα