Σάλος μετά από ντροπιαστικό hashtag κατά της Εθνικής Μπάσκετ και των Αντετοκούνμπο – Παρέμβαση Μαυρωτά

Σάλος μετά από ντροπιαστικό hashtag κατά της Εθνικής Μπάσκετ και των Αντετοκούνμπο – Παρέμβαση Μαυρωτά
Τα αδέλφια Αντετοκούνμπο με την εμφάνιση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Instagram@giannis_an34

Ρεσιτάλ ρατσισμού και ξενοφοβίας στο ελληνικό Twitter με αφορμή τη φωτογραφία των αδελφών Αντετοκούνμπο με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας Μπάσκετ ενόψει του Eurobasket 2022. Το ντροπιαστικό hashtag που προκάλεσε την παρέμβαση του ΓΓΑ.

Στην κορυφή των trends του Twitter φιγουράρει τις τελευταίες ώρες προκαλώντας αποτροπιασμό το hashtag #not_my_national_team, ενάντια στην Εθνική ομάδα Μπάσκετ και συγκεκριμένα στα αδέλφια Αντετοκούνμπο.

Αφορμή αποτέλεσαν οι φωτογραφίες που έκαναν πριν μερικά 24ωρα τον γύρο του διαδικτύου και απεικονίζουν τα τέσσερα αδέλφια Γιάννη, Θανάση, Κώστα και Άλεξ Αντετοκούνμπο με τη νέα, ολόλευκη, εμφάνιση της Εθνικής ομάδας ενόψει του Eurobasket 2022.

Ευλογημένος που μπορούμε να το κάνουμε αυτό παρέα“, είχε γράψει πριν μερικές ημέρες ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην ανάρτηση που συνόδευσε την κοινή φωτογραφία με τα τρία αδέρφια του (Θανάση, Κώστα, Άλεξ) να φορούν τη νέα εμφάνιση της Εθνικής ομάδας.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη ανάρτηση αποτέλεσε αφορμή για ένα ρατσιστικό και εθνικιστικό παραλήρημα στη δημοφιλή πλατφόρμα του Twitter, με ακροδεξιά στοιχεία να μην αναγνωρίζουν τα αδέλφια Αντετοκούνμπο ως Έλληνες αλλά ούτε και την Εθνική ομάδα Μπάσκετ, όπως αναφέρει το κατάπτυστο hashtag.

Τα συγκεκριμένα σχόλια έφεραν το hashtag στη δεύτερη θέση των trends, προκαλώντας δυσαρέσκεια στον υγιή πληθυσμό της χώρας και των social media αλλά και την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, ολυμπιονίκη και παλαίμαχου πολίστα, Γιώργου Μαυρωτά, ο οποίος αντέδρασε στην προσπάθεια κάποιων να αμαυρώσουν για ακόμα μία φορά τον ελληνικό αθλητισμό.

“Αυτός είναι το ιδανικότερο όχημα ενσωμάτωσης, συμπερίληψης, ανοχής στη διαφορετικότητα και άρσης των διακρίσεων”, έγραψε χαρακτηριστικά χαρακτηρίζοντας ντροπή το συγκεκριμένο hashtag.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα