Σάμος: Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο επιβολής φόρου πολυτελείας στα νησιά

Σάμος: Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο επιβολής φόρου πολυτελείας στα νησιά

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Γιώργος Κυριαζής προς τον υπουργό Οικονομικών

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Γιώργος Κυριαζής προς τον υπουργό Οικονομικών εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του σχετικά με την φημολογούμενη αύξηση του φόρου στον τζίρο των επιχειρήσεων καθώς και το μέτρο για τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ που θα γίνονται υποχρεωτικά με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στα νησιά με πάνω από 3000 κατοίκους.

«Φυσικά και δεν είμαστε αντίθετοι με την πάταξη της φοροδιαφυγής και οποιασδήποτε άλλης παράνομης δραστηριότητας η οποία είναι σε βάρος των νόμιμων επιχειρήσεων και που δημιουργεί τεράστιες οικονομικές απώλειες στο κράτος, αλλά είμαστε αντίθετοι με το μέτρο αυτό. Μας δίνεται η εντύπωση ότι δεν κατανοούνται τα προβλήματα των νησιωτικών περιοχών, τα οποία επισημαίνουμε συχνά και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο πρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου Σάμου και ζητά την απόσυρση αυτών των προτάσεων.

Την Πέμπτη θα υπάρξει έκτακτη σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου υπό τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Νίκο Κατρακάζο.

SHARE:

24Media Network