Σαράντα δύο δασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο

Πυρκαγιά στην περιοχή του Λαδικού Ρόδου την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από αποθήκη μεταφορικής εταιρείας και πήρε πολύ γρήγορα μεγάλη διάσταση.
(EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ)
Πυρκαγιά στην περιοχή του Λαδικού Ρόδου την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από αποθήκη μεταφορικής εταιρείας και πήρε πολύ γρήγορα μεγάλη διάσταση. (EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ) EUROKINISSI

Οι περισσότερες από τις φωτιές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο. Σε ποιες περιοχές υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς την Κυριακή

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου εκδηλώθηκαν 42 δασικές πυρκαγιές, σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Η κατάσταση όσον αφορά στις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

Σχετικά με τις δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή Αργάσι Ζακύνθου, την Παρασκευή, σημειώνεται ότι είναι σε ύφεση η πρώτη. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, ενώ η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18:00 έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Παράλληλα, η φωτιά στη θέση Πεύκοι Σητείας Κρήτης που εκδηλώθηκε την Παρασκευή στις 21:35, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ αντίστοιχα στην Ανατολή Ιεράπετρας Κρήτης η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στη 01:50, είναι σε ύφεση. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για την αντιμετώπιση εστιών.

Την Κυριακή υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3), σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, υπάρχει για ολόκληρη την Κρήτη καθώς και για Χίο, Ψαρά, Σάμο, Ικαρία, Πάτμο, Λειψούς, Αρκιούς, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Αστυπάλαια και Κάρπαθο.

Σαράντα δύο δασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς, ενώ τους υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση φωτιάς, θα πρέπει να ειδοποιούν αμέσως στον αριθμό κλήσης 199 και να απομακρύνονται, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Υπηρεσίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
SHARE:

24Media Network