Σχεδόν 3.000 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις ολόκληρο το Σαββατοκύριακο

Ελληνική αστυνομία
Ελληνική αστυνομία EUROKINISSI

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού. Μόνο την Κυριακή σημειώθηκαν 1.408 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κυριακή 26 Απριλίου, για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 69 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια. Συγκεκριμένα, 53 στην Αττική, 9 στην Κεντρική Μακεδονία, 3 στη Θεσσαλονίκη, 2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ένας στη Δυτική Μακεδονία και ένας στη Στερεά Ελλάδα.

ADVERTISING

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 57 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.245 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 816 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.408 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, 476 στην Αττική, 262 στη Θεσσαλονίκη, 158 στην Κρήτη, 103 στην Κεντρική Μακεδονία, 86 στη Δυτική Ελλάδα, 65 στα Ιόνια Νησιά, 57 στην Πελοπόννησο, 46 στη Στερεά Ελλάδα, 38 στη Θεσσαλία, 38 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 30 στο Νότιο Αιγαίο και 21 στο Βόρειο Αιγαίο, 19 στην Ήπειρο, 9 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 54.417 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κλπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις και συνελήφθησαν 3 άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 523 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 500 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Απαγόρευση Κυκλοφορίας
SHARE:

24Media Network