Σχεδόν 3.500.000 ευρώ οι αποζημιώσεις για τις ζημιές από τις πλημμύρες στην Ρόδο

Σοβαρά προβλήματα και από τη νέα κακοκαιρία στο νησί της Ρόδου τα ξημερώματα της 26 Νοεμβρίου 2013. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός και έχουν δεχτεί 50 κλήσεις για άντληση υδάτων.
(EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Σοβαρά προβλήματα και από τη νέα κακοκαιρία στο νησί της Ρόδου τα ξημερώματα της 26 Νοεμβρίου 2013. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός και έχουν δεχτεί 50 κλήσεις για άντληση υδάτων. (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Οι ασφαλιστικές εταιρίες καλούνται να καταβάλουν περίπου 3.500.000 ευρώ ως αποζημιώσεις για τις ζημιές στην Ρόδο από τις μεγάλες πλημμύρες

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της επιβάρυνσης της ασφαλιστικής αγοράς από τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) διεξήγαγε έρευνα.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα από 24 ασφαλιστικές επιχειρήσεις- μέλη της ΕΑΕΕ, οι οποίες εκπροσωπούν κατά προσέγγιση το 97% της παραγωγής ασφαλίστρων στην ασφάλιση κατά κινδύνων πυρός, αναγγέλθηκαν 93 ζημιές με συνολικό ποσό πρόβλεψης αποζημιώσεων που αγγίζει τα 3.500.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ, Ν. Βαγιακάκος σχολίασε: «Η ασφαλιστική αγορά πιστή στην αποστολή της αποζημιώνει τους κατοίκους της Ρόδου των οποίων οι περιουσίες επλήγησαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις του Νοεμβρίου 2013. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι καταστροφές από φυσικά φαινόμενα όπως πλημμύρες, σεισμοί κλπ τα τελευταία χρόνια αυξάνονται και φέρνουν στην επιφάνεια την ανάγκη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών τους. Η ασφαλιστική αγορά με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει προσφέρει λύσεις που διασφαλίζουν τους πολίτες από τις συχνά δυσβάσταχτες οικονομικές συνέπειες των φυσικών καταστροφών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φυσικές καταστροφές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποτάμια οι δρόμοι στη βορειοανατολική πλευρά της Ρόδου

Σε επιφυλακή οι αρχές στη Ρόδο. Ισχυρές καταιγίδες στο νησί

SHARE:

24Media Network