Σε χώρους φιλοξενίας σε Διαβατά και Λαγκαδίκια θα μεταφερθούν οι 106 πρόσφυγες που φτάνουν στη Θεσσαλονίκη

Σε χώρους φιλοξενίας σε Διαβατά και Λαγκαδίκια θα μεταφερθούν οι 106 πρόσφυγες που φτάνουν στη Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης για το προσφυγικό. Τους πρόσφυγες θα αναμένουν στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για να τους μεταφέρουν στους χώρους φιλοξενίας

Σε χώρους φιλοξενίας στα Διαβατά και στα Λαγκαδίκια θα μεταφερθούν προσωρινά οι 106 πρόσφυγες που αναμένονται στις Θεσσαλονίκη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Εκεί, τους πρόσφυγες, που σύμφωνα με πληροφορίες προέρχονται από το Αφρίν, θα περιμένουν για να παραλάβουν και να μεταφέρουν στις δομές, στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Οι πρόσφυγες είχαν περάσει τις προηγούμενες μέρες τα σύνορα με την Τουρκία από τον ποταμό Έβρο και κρατούνταν στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας. Οι αστυνομικές αρχές χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους φορείς απελευθέρωσαν τους μετανάστες το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, αφού πρώτα τους προμήθευσαν με τα απαραίτητα ταυτοποιητικά έγγραφα.

Οι πρόσφυγες δίχως να έχει οργανωθεί η μετακίνησή τους από τις αρχές, επιβιβάστηκαν σε ΚΤΕΛ και κινούνται προς τη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να φτάσουν τα μεσάνυχτα. Κύκλοι της Αστυνομίας επικαλούνται την ανάγκη αποσυμφόρησης των χώρων κράτησης στην περιοχή, προκειμένου να δικαιολογήσουν την αιφνιδιαστική «απελευθέρωση» των προσφύγων, που προκάλεσε σύγχυση στους αρμόδιους φορείς της Θεσσαλονίκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα