Σε δίκη το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Στιγμιότυπα από τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας. Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014. (EUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Στιγμιότυπα από τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας. Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014. (EUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Το Συμβούλιο Εφετών έκρινε πως θα πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο και οι 35 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ. Ανάμεσά τους και οι πρώην διοικητές της τράπεζας, Φιλλιπίδης και Παπαδόπουλος καθώς και γνωστοί επιχειρηματίες όπως ο Δ. Κοντομηνάς και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν 3 5 συνολικά άτομα για την τπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμα που εξέδωσε, έκρινε πως πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο όλοι οι κατηγορούμενοι που έλαβαν την ιδιότητα αυτή κατά το ανακριτικό στάδιο. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια άποψη είχε και η εισηγηθεί το ίδιο στην πρότασή της προς το αρμόδιο συμβούλιο.

Μεταξύ των προσώπων που παραπέμπονται  είναι οι πρώην επικεφαλής του ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης και Κλεάνθης Παπαδόπουλος, οι επιχειρηματίες Δημήτρης  Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης, και Δημήτρης Μπακατσέλος, αλλά και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι απιστία και  απάτη με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, το Ταχυδρομικού Ταμιευτήριο εξέδωσε δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που είχαν χορηγηθεί από το 2008 έως το 2010 στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες των οποίων προτείνεται η παραπομπή σε δίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο εδώλιο ζητείται να παραπεμφθούν 40 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο ΤΤ

Υπόθεση ΑΤΕ: Το μεγάλο σκάνδαλο, με τα 'δανεικά και αγύριστα'

Οι 10 μεγάλες δίκες που αναμένουμε: Χρυσή Αυγή, τραπεζικά σκάνδαλα και ιερές ανταλλαγές

SHARE:

24Media Network