Σε επιφυλακή ο Έβρος – Αποδέσμευση υδάτων από την Βουλγαρία λόγω έντονων βροχοπτώσεων

Σε επιφυλακή ο Έβρος – Αποδέσμευση υδάτων από την Βουλγαρία λόγω έντονων βροχοπτώσεων
Στιγμιότυπο από πλημμυρισμένη περιοχή στον Έβρο εξαιτίας του σπασίματος των αναχωμάτων. (WWW.E-EVROS.GR/EUROKINISSI) eurokinissi

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να μην πλησιάζουν και να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα κοντά στα αναχώματα.

Της Μαρίνας Κονδύλη

Συναγερμός σήμανε στην Π.Ε. Έβρου, καθώς οι βουλγαρικές Αρχές με ρηματική διακοίνωση ενημέρωσαν πως λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, θα αποδεσμεύσουν έως τις 5 Δεκεμβρίου, μεγάλες ποσότητες νερού στους ποταμούς Έβρο και Άρδα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ρηματική διακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας, από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου το επίπεδο υδάτων του ποταμού Έβρου στο Svilengrad θα περάσει το όριο του κίτρινου συναγερμού που είναι τα 658 κ.μ./sec, στον ποταμό Άρδα θα υπερβεί τα 300 κ.μ./sec και στον ποταμό Τούντζα τα 63κ.μ./sec.

Σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να μην πλησιάζουν και να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα κοντά στα αναχώματα.

Ήδη έχουν ενημερωθεί όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς-μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Έβρου και βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρικών φαινομένων. Για κάθε εξέλιξη θα υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις.

Τα επόμενα 24ωρα πάντως είναι κρίσιμα, αφού χρειάζεται ορισμένος χρόνος για να «κατεβούν» οι ποσότητες νερού που θα απελευθερωθούν από το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ στη Βουλγαρία, προς τον ποταμό Έβρο.

(Πηγή: Θράκη Νετ TV)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα