Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό Ρομά στο Πυρί Θήβας

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό Ρομά στο Πυρί Θήβας
Περιπολικό της ΕΛΑΣ Eurokinissi

Είχε προηγηθεί χθες η σύλληψη ενός σεσημασμένου κακοποιού Ρομά για ληστεία και επεισόδια που ακολούθησαν της σύλληψης, με πλήθος Ρομά να κλείνει την «αερογέφυρα του τρόμου» όπως την γνωρίζουν οι ντόπιοι και να εκσφενδονίζουν βροχή από πέτρες σε βάρος διερχόμενων οδηγών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό Ρομά στο Πυρί Θήβας, που θεωρείται ένας από τους χειρότερους καταυλισμούς στη χώρα σε επίπεδο εγκληματικότητας και παραβατικότητας, αφού οι επιθέσεις και τα προβλήματα στην περιοχή σε βάρος των κατοίκων και των διερχόμενων οδηγών είναι σχεδόν καθημερινά κάτι που έχει προκαλέσει ακόμα και διαδηλώσεις στην περιοχή από την πλευρά των κατοίκων για την ανεξέλεγκτη δράση των Ρομά.

Όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της Αστυνομίας στην περιοχή, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η εφαρμογή των νόμων και η επιβολή της Δικαιοσύνης, αφού είναι συχνό το φαινόμενο της «ανακύκλωσης» με την σύλληψη των ίδιων ατόμων για πλήθος παράνομων πράξεων που στη συνέχεια καταλήγουν ελεύθεροι από την Εισαγγελία με περιοριστικούς όρους και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται…

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όλα ξεκίνησαν από χθες το πρωί, όταν δύο Ρομά που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, σταμάτησαν σε κοντινό με τον καταυλισμό πρατήριο υγρών καυσίμων στην Εθνική Οδό Θηβών-Λειβαδιάς και με το πρόσχημα ότι ήθελαν να αγοράσουν λάδι μηχανής, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο με απειλή μαχαιριού και του αφαίρεσαν 50 ευρώ.

Αμέσως μετά διέφυγαν προς τον καταυλισμό, ενώ το θύμα αναγνώρισε στην Αστυνομία το έναν από τους δύο υπόπτους. Συγκεκριμένα επρόκειτο για έναν 32χρονο σεσημασμένο κακοποιό για πλήθος ληστειών και κλοπών, ο οποίος έχει τρία εντάλματα σε βάρος του και μία καταδικαστική απόφαση 19 ετών φυλάκισης σε βάρος του που δεν έχει εκτελεστεί…

Το συγκεκριμένο άτομο εντοπίστηκε από αστυνομικούς που τον αναζητούσαν χθες το απόγευμα να κινείται πεζός στην «αερογέφυρα του τρόμου» όπως την γνωρίζουν οι ντόπιοι στο Πυρί Θήβας, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι υπόλοιποι Ρομά στον καταυλισμό, να καταλάβουν την αερογέφυρα και να διακόψουν την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Θηβών-Λειβαδιάς για περίπου μισή ώρα και να αρχίσουν εκσφενδονίζουν βροχή από πέτρες σε βάρος των διερχόμενων οδηγών από το σημείο. Από αυτές τις ενέργειες, προκάλεσαν φθορές στο αυτοκίνητο ενός διερχόμενου οδηγού, ενώ από θαύμα δεν προκλήθηκε τροχαίο ατύχημα στο σημείο…

Οι οδηγοί απομακρύνθηκαν από την Αστυνομία μέχρι που εκτονώθηκαν τα επεισόδια και παραδόθηκε και πάλι ο δρόμος στην κυκλοφορία. Μετά λοιπόν και τα νέα απανωτά κρούσματα ληστειών, κλοπών και επιθέσεων σε οδηγούς, η Αστυνομία αποφάσισε να πραγματοποιήσει νέα αιφνιδιαστική επιχείρηση σήμερα στον καταυλισμό των Ρομά με δυνάμεις από ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα για τον εντοπισμό ατόμων που τυχόν απασχολούν τις Αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα