Μεγάλη επιχείρηση “σκούπα” της ΕΛ.ΑΣ. στην Ομόνοια

Μεγάλη επιχείρηση “σκούπα” της ΕΛ.ΑΣ. στην Ομόνοια
Αστυνομία Dimitris Kapantais / SOOC

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 480 άτομα και μεταξύ άλλων, προέκυψαν 149 προσαγωγές και 3 συλλήψεις.

Μεγάλη επιχείρηση «σκούπα» της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (17/5) στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, για την πάταξη της παραβατικότητας, στην οποία συμμετείχαν 130 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες.

Η κυρίως στόχευση της επιχείρησης όπως και τις προηγούμενες ημέρες αφορά στον έλεγχο και εντοπισμό μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, στην πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών και του παραεμπορίου και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 480 άτομα και μεταξύ άλλων, προέκυψαν 140 προσαγωγές αλλοδαπών, που στερούνταν τα απαραίτητα έγγραφα, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. της Αμυγδαλέζας.

Ακόμα, πραγματοποιήθηκαν 9 προσαγωγές, 3 συλλήψεις ατόμων από τις οποίες 2 για ναρκωτικά και 1 για παραεμπόριο, ενώ κατασχέθηκαν είδη παραεμπορίου.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν, στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

“Σκούπα” και στην Θεσσαλονίκη

Ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα και σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού που έχει εκπονήσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για την αστυνόμευση του Νομού, την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

Αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφαλείας, Αλλοδαπών, Τροχαίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, διεξήγαγαν ταυτόχρονες στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις, σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις, σε περιοχές του κέντρου της πόλης, των Δήμων Κορδελιού – Ευόσμου, Θερμαϊκού, Θέρμης, Βόλβης, στην ΠΑΘΕ, ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Βέροιας.

Στις επιχειρήσεις, όπου συμμετείχαν 111 αστυνομικοί και 35 οχήματα: Ελέγχθηκαν 814 άτομα και 549 οχήματα. Προσήχθησαν 35 άτομα και συνελήφθησαν εννέα εξ’ αυτών για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών, λαθρεμπόριο, άσκηση παράνομου υπαίθριου εμπορίου και εκκρεμή καταδικαστική απόφαση με την οποία επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών. Επίσης, βεβαιώθηκαν 324 παραβάσεις και ακινητοποιήθηκαν 10 οχήματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα