Σε εξέλιξη φωτιά στον Μαραθώνα δίπλα από το ελικοδρόμιο

Σε εξέλιξη φωτιά στον Μαραθώνα δίπλα από το ελικοδρόμιο
Πυροσβέστης επιχειρεί σε φωτιά (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Σε εξέλιξη φωτιά σε δασική έκταση πλησίον του Ελικοδρόμιου του Μαραθώνα Αττικής-Μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε δασική έκταση πλησίον του Ελικοδρόμιου του Μαραθώνα Αττικής, χωρίς να κινδυνεύουν άμεσα κατοικίες και με κατεύθυνση το βουνό.

Η φωτιά ξέσπασε αρχικά σε δύο διαφορετικές εστίες κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο Ελικοδρόμιο, στην πορεία της όμως κατευθύνεται προς το βουνό και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε για τον χώρο του Ελικοδρομίου. Στο σημείο αυτό καίγεται χαμηλή βλάστηση και πεύκα, ωστόσο η κινητοποίηση είναι μεγάλη, με την θάλασσα δίπλα για συνεχή ανεφοδιασμό των εναέριων μέσων και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία.

Στο σημείο έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική, αποτελούμενη από 48 άντρες με 17 οχήματα και από αέρος 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Αναλυτικά, οι επίγειες δυνάμεις αποτελούνται από 14 άντρες με 7 οχήματα, 20 άντρες με 10 οχήματα από το μηχανοκίνητο τμήμα (ΜΕΤΠΕ) και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 14 άτομα. Συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρα ΟΤΑ.

Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Πλαταιών από το ύψος της Λ. Μαραθώνος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα