Σε εξέλιξη φωτιά σε εργοστάσιο χημικών στο Βαθύ Αυλίδος Εύβοιας

Σε εξέλιξη φωτιά σε εργοστάσιο χημικών στο Βαθύ Αυλίδος Εύβοιας
Lamiareport.gr

Στον χώρο του εργοστασίου έχει πάρει φωτιά δεξαμενή με στυρένιο-Όλη η προσπάθεια των πυροσβεστών είναι να μην μεταδοθεί και στις διπλανές δεξαμενές που τις ψύχουν συνεχώς με ειδικό αφρό

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο χημικών στην περιοχή Βαθύ Αυλίδος Ευβοίας.

Το εργοστάσιο υπολειτουργούσε σήμερα και ήταν ανοιχτά μόλις δύο τμήματα με ελάχιστους εργαζομένους και ο φύλακας. Ξαφνικά, ακούστηκε μία έκρηξη από μία δεξαμενή με διαλύτη και συγκεκριμένα στυρένιο και αμέσως ξέσπασε φωτιά στην δεξαμενή. Εγκαίρως οι λιγοστοί εργαζόμενοι εκκένωσαν τον χώρο και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Στο σημείο έχει σπεύσει πολύ ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, αποτελούμενη από 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα, που στην ουσία έχουν επικεντρωθεί στην ψύξη με ρίψη ειδικού αφρού και νερού στις διπλανές δεξαμενές από αυτή που έχει πάρει φωτιά ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση με νέες εκρήξεις και νέες εστίες. Η φωτιά στην δεξαμενή είναι αδύνατο να κατασταλεί και στην ουσία θα συνεχίσει να καίει μέχρι να εξαντληθεί το στυρένιο από την καύση.

Από την Πυροσβεστική επισημαίνεται ότι οι πυκνοί καπνοί που έχουν σκεπάσει την περιοχή είναι τοξικοί και οι κάτοικοι οφείλουν να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα