Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ, ακυρώθηκε λόγω κακοκαιρίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013, στο Πεδίο του Άρεως. Στην 24ωρη απεργία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι ναυτικοί, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στους δήμους και εκείνοι σε ΟΣΕ, Τρόλεϊ και Προαστιακό.
Σύμφωνα με την απεργιακή διακήρυξη της ΓΣΕΕ τα συνδικάτα διεκδικούν: Την επαναφορά του εργατικού δικαίου, Την επανάκτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, Την κατάργηση των «χαρατσιων» και να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός κατοικίας, Τη μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους,  Δέσμη μέτρων ανακούφισης των ανέργων, μέτρα κατά της ανεργίας και δημοκρατικά δικαιώματα για τους εργαζομένους
(EUROKINISSI)
Απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013, στο Πεδίο του Άρεως. Στην 24ωρη απεργία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι ναυτικοί, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στους δήμους και εκείνοι σε ΟΣΕ, Τρόλεϊ και Προαστιακό. Σύμφωνα με την απεργιακή διακήρυξη της ΓΣΕΕ τα συνδικάτα διεκδικούν: Την επαναφορά του εργατικού δικαίου, Την επανάκτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, Την κατάργηση των «χαρατσιων» και να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός κατοικίας, Τη μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους, Δέσμη μέτρων ανακούφισης των ανέργων, μέτρα κατά της ανεργίας και δημοκρατικά δικαιώματα για τους εργαζομένους (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Υπό βροχή η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια προς τη Βουλή. ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ακύρωσαν τη προγραμματισμένη πορεία λόγω της κακοκαιρίας

Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια προς τη Βουλή, καιι το απεργιακό συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως. Ωστόσο, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ακύρωσαν τη προγραμματισμένη πορεία λόγω της κακοκαιρίας.

Πρωτοβάθμια σωματεία ανέβηκαν προς το Σύνταγμα, ενώ στη πορεία υπήρχαν και αντιεξουσιαστές.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια και η οδός Σταδίου, ενώ από τις 09:30 είναι κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

Αποχώρησαν από το Υπουργείο Οικονομικών οι απολυμένες καθαρίστριες οι οποίες διαμαρτυρήθηκαν νωρίτερα.

Στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της απεργίας, έχουν προγραμματισθεί τρεις συγκεντρώσεις: Η μία έξω από το κτίριο του ΕΚΘ, με διοργανωτές το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), η δεύτερη στο άγαλμα του Βενιζέλου, με διοργανωτή το ΠΑΜΕ και η τρίτηστην Καμάρα από ανεξάρτητα σωματεία και συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους και άλλους φορείς.

Σημειώνεται ότι κλειστές θα παραμείνουν πολλές δημόσιες υπηρεσίες, ενώ τα νοσοκομεία και οι μονάδες υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, (ΠΝΟ) οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) στη σημερινή απεργία συμμετέχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την απεργιακή διακήρυξη της ΓΣΕΕ τα συνδικάτα διεκδικούν:

- Την επαναφορά του εργατικού δικαίου.

- Την επανάκτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

- Να καταργηθούν τα «χαράτσια» και να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός κατοικίας.

- Τη μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους.

- Δέσμη μέτρων ανακούφισης των ανέργων, μέτρα κατά της ανεργίας και δημοκρατικά δικαιώματα για τους εργαζομένους.

- Να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων φορέων και επιχειρήσεων.

Προβλήματα στις συγκοινωνίες

Κανονικά θα λειτουργεί ηλεκτρικός σιδηροδρόμος, τραμ και μετρό (με εξαίρεση το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο).

Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Ακινητοποιημένα θα είναι όλο το 24ωρο τα τρένα του ΟΣΕ, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Ωστόσο, κανονικά θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των τουριστικών αμαξοστοιχιών στη διαδρομή Πύργος- Κατάκολο- Ολυμπία.

Επισημαίνεται, ότι μετά τη λήξη της απεργίας των σιδηροδρομικών (Τετάρτη προς Πέμπτη) οι αμαξοστοιχίες 600 από Αθήνα και 601 από Θεσσαλονίκη, θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.

SHARE:

24Media Network