Χιλιάδες κόσμου στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Χιλιάδες κόσμου στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Με μεγάλη συμμετοχή οι δύο συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Από τις 10:30 έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Αθήνας, για τις δύο απεργιακές διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. Συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί την συγκέντρωση του με μεγάλη συμμετοχή στα Προπύλαια, όπου έχει στηθεί εξέδρα για τις ομιλίες. Με κεντρικό σύνθημα, “Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα” ζητούν απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου και συγκεκριμένα των διατάξεων που αφορούν στα εργασιακά. Μάλιστα παρών στην κινητοποίηση είναι και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για εργασιακά θέματα. Με το σύνθημα « κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα» μέλη του Πάμε ζητούν απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που εισάγει μεταξύ άλλων την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την διεξαγωγή απεργίας και ρυθμίζει θέματα που έχουν να κάνουν με τος συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Τα συνδικάτα δηλώνουν ότι εάν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω τον αντεργατικό -όπως τον χαρακτηρίζουν- νόμο τότε θα κλιμακώσουν τος κινητοποιήσεις. 

Στην κινητοποίηση είναι παρών και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο “κόλαφο για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα” ενώ είπε πως η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί μόνο την αρχή του αγώνα του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ για τα εργασιακά θέματα.

Λίγα μέτρα πιο δίπλα, ξεκίνησε και η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, επίσης με μεγάλη συμμετοχή.

Στο κάλεσμά του, το εργατικό κέντρο Αθήνας, ζητά από τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενάντια στην επιστροφή των μνημονιακών εμμονών και την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού, και ζητάει από την κυβέρνηση την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου. «Η Ανάπτυξη δεν αφορά τους λίγους. Ανάπτυξη υπάρχει μόνο με τους εργαζόμενους όρθιους, με αυξήσεις μισθών και με ισχυρές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις».

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ, στην ανακοίνωσή της, βάζει μεταξύ άλλων στα βασικά της αιτήματα : «Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο», «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση», «Κατάργηση της τροπολογίας Αχτσιόγλου για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία και όλων των αντιαπεργιακών νόμων», «Να μην προωθηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα