Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο. Βόμβες μολότοφ και συγκρούσεις με ΜΑΤ

Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο. Βόμβες μολότοφ και συγκρούσεις με ΜΑΤ
Protest against the visit of US President Barack Obama in Athens, Greece on Nov. 15, 2016 Nick Paleologos / SOOC

Σοβαρά επεισόδια σε εξέλιξη γύρω από το Πολυτεχνείο. Περισσότερα από 2.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην Πατησίων (Vid)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας που ξεκίνησαν από την οδό Σταδίου στον φραγμό των ΜΑΤ και μεταφέρθηκαν στο Πολυτεχνείο.

Η κεφαλή των διαδηλωτών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς των φοιτητικών συλλόγων κλπ. επιχείρησε να σπάσει εκ νέου τον φραγμό και επιτέθηκε στα ΜΑΤ που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, αποθώντας τους νεαρούς, ωστόσο αντιεξουσιαστές εκτόξευσαν βόμβες μόλοτοφ από την ουρά της διαδήλωσης προς τις διμοιρίες και έτσι πλέον εξελίσσονται σοβαρά επεισόδια με χρήση χημικών και συγκρούσεις σώμα με σώμα.

Οι διαδηλωτές έχουν απωθηθεί όλοι προς την Ομόνοια, ενώ όσοι κατευθύνθηκαν προς την οδό Πατησίων και τα Εξάρχεια έβαλαν φωτιές σε κάδους. Αυτή την στιγμή τα επεισόδια έχουν μεταφερθεί στην οδό Στουρνάρη και τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, όπου έχουν στηθεί πύρινα οδοφράγματα και γίνονται συνεχείς συμπλοκές με βόμβες μολότοφ, πέτρες, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Περισσότεροι από 100 αντιεξουσιαστές έχουν ταμπουρωθεί στο Πολυτεχνείο και δεκάδες άλλοι έχουν στήσει οδοφράγματα έξω από αυτό και συγκρούονται με τα ΜΑΤ στις οδού Τοσίτσα και Στουρνάρη.

Νωρίτερα, το ΠΑΜΕ ανέβηκε από την άλλη πλευρά, δηλαδή από την Ομόνοια μέσω Πανεπιστημίου και στον φραγμό των ΜΑΤ, στο ύψος της συμβολής των οδών Πατησίων και Αμερικής, σταμάτησε δίχως να συγκρουστεί και επέστρεψαν προς τα πίσω.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με διαδηλωτές στην οδό Σταδίου τα ΜΑΤ περικύκλωσαν το μπλοκ των αντιεξουσιαστών και αρκετοί εξ αυτών που φοβήθηκαν μην προσαχθούν και βρεθούν πάνω τους μολότοφ, πέταξαν σακίδια με τουλάχιστον 10 άσκαστες βόμβες μολότοφ, κοντάρια και αντισφυξιογόνες μάσκες μέσα στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, τα οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από την Κρατική Ασφάλεια.

Φωτό: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα