Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Σκιάθος μετά τη Σκόπελο και το Νότιο Πήλιο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Σκιάθος μετά τη Σκόπελο και το Νότιο Πήλιο
Φωτό από πλημμύρες(ΑΡΧΕΙΟΥ) Eurokinissi

Τις 210 έφτασαν οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική από όλη την επικράτεια εξαιτίας της κακοκαιρίας, για αντλήσεις υδάτων, από το βράδυ του Σαββάτου έως σήμερα το μεσημέρι

Τις 210 έφτασαν οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική από όλη την επικράτεια εξαιτίας της κακοκαιρίας, για αντλήσεις υδάτων, από το βράδυ του Σαββάτου έως σήμερα το μεσημέρι. Από αυτές, στις 140 έχουν γίνει ήδη ενέργειες και για τις υπόλοιπες συνεχίζονται.

Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο και συνεχίζει να είναι έντονο το πρόβλημα είναι η Στερεά Ελλάδα και η Εύβοια, το Πήλιο και οι Σποράδες καθώς και η Κεντρική Μακεδονία και κυρίως η Χαλκιδική.

Αντίστοιχα για την ίδια περίοδο η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 170 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομακρύνσεις αντικειμένων, εκ των οποίων έχουν γίνει ήδη ενέργειες σε 130 περιπτώσεις με κύρια περιοχή που έχει πληγεί από θυελλώδεις ανέμους την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας τον Δήμο Σκιάθου, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν από τις 4 Απριλίου στο Δήμο Σκιάθου.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, δηλαδή έως και τις 4 Οκτωβρίου 2020. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Είχε προηγηθεί σήμερα και για την ίδια χρονική περίοδο, η κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για τις περιοχές του Νοτίου Πηλίου και της Σκοπέλου και συγκεκριμένα για:

  • τις κοινότητες Αργαλαστής,  Μετοχίου και Ξινόβρυσης της Δ.Ε. Αργαλαστής, τις κοινότητες Αφετών, Νεοχωρίου, Συκής, Καλαμακίου και Λαμπινούς της Δ.Ε. Αφετών, την κοινότητα Τρικερίου της Δ.Ε. Τρικερίου, τις κοινότητες Μηλεών, Βυζίτσας, Πινακατών, Καλών Νερών και Αγίου Γεωργίου Νηλείας της Δ.Ε. Μηλεών και τις κοινότητες Λαύκου, Μηλίνας και Προμυρίου της Δ.Ε. Σηπιάδος, του Δήμου Νοτίου Πηλίου, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και
  • την κοινότητα Σκοπέλου, της Δημοτικής Ενότητας Σκοπέλου, του Δήμου Σκοπέλου, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Προβλήματα και ζημιές στο οδικό δίκτυο της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνεται η επικρατούσα κατάσταση στο οδικό δίκτυο, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων:

Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας

Διακοπή κυκλοφορίας, λόγω πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στον Ασωπό ποταμό, στις κάτωθι οδούς:

  • Παράπλευρη οδός της «Νέας Οδού», στο ύψος των πρώην Διοδίων Σχηματαρίου (65η χ/θ), στο ρεύμα προς Λαμία.
  • Παράπλευρη οδός Ασωπού Ποταμού (Οινόφυτα Βοιωτίας).
  • Διακοπή κυκλοφορίας στα κάτωθι σημεία που οδηγούν προς τον Κηφισό Ποταμό, εντός του Κωπαϊδικού Πεδίου:
  • Επαρχιακή οδός Αγ. Δημητρίου – Αλιάρτου (έξωθεν Τ.Κ. Αγ. Δημητρίου και Δ.Ε. Αλιάρτου).
  • Επαρχιακή οδό Αλίαρτου – Στροβικίου (έξωθεν οικισμού Στροβικίου)
  • Επαρχιακή οδό Θηβων – Λιβαδειάς, (διασταύρωσή της με επαρχιακή οδό Πέτρας – Κηφισού).

Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήμα της επαρχιακής οδού Κύμης – Χανίων Αυλωναρίου (3η – 6η χ/θ, από Στόμιο προς Πλατάνα), λόγω εισροής υδάτων και φερτών υλικών. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την επαρχιακή οδό Λεπούρων – Κύμης (μέσω Οξυλίθου).

Δυσχέρεια κυκλοφορίας :

  • Επαρχιακό οδικό δίκτυο Λεπούρων – Κύμης, λόγω εισροής υδάτων στο οδόστρωμα από παρακείμενα ρέματα.
  • Επαρχιακό οδικό δίκτυο Δ.Δ Νεοχωρίου, Καλάμου και Μουρτερής, του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, λόγω εισροής υδάτων στο οδόστρωμα από παρακείμενα ρέματα.
  • Επαρχιακή Οδός Λουτρών Αιδηψού – Λίμνης (9η χ/θ – περιοχή Ήλια), λόγω κατάπτωσης βράχων.

Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας

Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του Φρατζόμυλου, λόγω υπερχείλισης υδάτων του Σπερχειού ποταμού. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Διεύθυνση Αστυνομίας Ευρυτανίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις κατωτέρω οδούς:

  • Επαρχιακή οδός Καρπενησίου – Φουρνάς, από 12 έως 22 χ/θ (θέση «βράχος»).
  • Επαρχιακή οδός Καρπενησίου – Κρικέλλου, από 12 έως 20 χ/θ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα