Σε περισσότερα από 1.600 περιστατικά ανταποκρίθηκε η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης

Σε περισσότερα από 1.600 περιστατικά ανταποκρίθηκε η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης

Η τηλεφωνική γραμμή κλήσης 210-34.10.900 είναι διαθέσιμη σε 24ωρη βάση για όλο το προσωπικό (αστυνομικό ή πολιτικό, εν ενεργεία ή σε αποστρατεία) καθώς και για τα μέλη των οικογενειών της ΕΛ.ΑΣ.

Εκδήλωση με θέμα τη σημασία και τα αποτελέσματα της 24ωρης ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα “Παύλος Μπακογιάννης” του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο σχετικά με την λειτουργία της γραμμής και ακολούθησαν χαιρετισμοί από την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρό.

ADVERTISING

Ακολούθησε η παρουσίαση της θεματικής ενότητας από τον Διευθυντή ΕΣΥ, Ψυχίατρο, Επιστημονικά και Διοικητικά υπεύθυνο του ΚΚΨΥ Παγκρατίου και του Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός», Dr. Γεώργιο M. Παπαγεωργίου, το Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγο (ΥΓ) Ηλία Μαλεβίτη και τον επιστημονικά υπεύθυνο της 24ωρης γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης, Αστυνομικό Διευθυντή (Υ.Γ.) Εμμανουήλ Κουφάκη.

Οι παρουσιάσεις εστίασαν στο επιστημονικό πεδίο των ζητημάτων που διαχειρίζεται η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης και στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκαν και αναλύθηκαν τα ποιοτικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής καθώς και τα αποτελέσματα από την λειτουργία της.

Συνοπτικά από το Μάρτιο του 2017 που καθιερώθηκε η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης έχει ανταποκριθεί σε συνολικά 1.652 περιστατικά.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού, των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων και αστυνομικό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης έχει σκοπό την παροχή επιστημονικής υποστήριξης και συμβουλευτικής ενημέρωσης, που βοηθάει τους ενδιαφερόμενους να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν σε επαγγελματικό, ατομικό, και οικογενειακό επίπεδο.

Η τηλεφωνική γραμμή κλήσης 210-34.10.900 είναι διαθέσιμη σε 24ωρη βάση για όλο το προσωπικό (αστυνομικό ή πολιτικό, εν ενεργεία ή σε αποστρατεία) καθώς και για τα μέλη των οικογενειών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ βασικά χαρακτηριστικά της αποτελούν η διασφάλιση της ανωνυμίας και η πλήρης εχεμύθεια.

24Media Network