Σε ύφεση η φωτιά στην Ανάβυσσο με μικρές αναζωπυρώσεις – Καλύτερη εικόνα στην Αμαλιάδα

Σε ύφεση η φωτιά στην Ανάβυσσο με μικρές αναζωπυρώσεις – Καλύτερη εικόνα στην Αμαλιάδα
Πυροσβέστης. EUROKINISSI

Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι στην Πυροσβεστική, καθώς τις πρωινές ώρες περιμένουν νέα ένταση των ανέμων

Σε ύφεση βρίσκεται μετά από την καταστροφική της πορεία η φωτιά στην Ανάβυσσο με μικρές αναζωπυρώσεις ανά σημεία.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που θα επιχειρούν όλη τη νύχτα, ενώ υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς τις πρωινές ώρες αναμένεται να ενταθούν και πάλι οι άνεμοι και θα χρειαστεί να βρίσκονται σε εγρήγορση. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις παραμένουν στην περιοχή της Αναβύσσου και των Καλυβίων.

Από νωρίς είχε δοθεί η εντολή εκκένωσης από την Πυροσβεστική για την Φέριζα και ένα οικοτροφείο, τον οικισμό Αγροτικής Τράπεζας, τον Όλυμπο, το Αγιοσμούθι, τον Άγιο Παντελεήμονα και τον Άρη Σαρωνίδας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε στείλει λεωφορεία για προληπτική εκκένωση, πέρα της Αναβύσσου, στην Μόκριζα, στην Δροσιά και στην Παλαιά Φώκαια.

Στο σημείο, μαζί με τις νέες ενισχύσεις παραμένουν και επιχειρούν συνολικά 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα και συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Με εντολή του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έχει μεταβεί στην περιοχή του Δήμου Σαρωνικού, για την εξιχνίαση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.

Καλύτερη εικόνα στην Αμαλιάδα με δύο ενεργές εστίες ψηλά στο βουνό μακριά από την Δάφνη

Πλέον συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι πυροσβέστες και στην άλλη δύσκολη φωτιά, που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κολοκυθάς Αμαλιάδας, όπου η φωτιά πλησίασε απειλητικά τα πρώτα διάσπαρτα σπίτια του χωριού και δόθηκε εντολής εκκένωσης.

Τελικά το πύρινο μέτωπο κινήθηκε προς το βουνό και πλέον παραμένουν δύο ενεργές εστίες στο σημείο, χωρίς να απειλούν όμως τον οικισμό.

Μαζί με τις ενισχύσεις, στο σημείο επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 23 οχήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα