Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στον Κορινθιακό – Αισθητός στην Αττική

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στον Κορινθιακό – Αισθητός στην Αττική
printscreen από Γεωδυναμικό

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 33 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Κορίνθου

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.02 τα ξημερώματα της Κυριακής στον Κορινθιακό Κόλπο, βόρεια των Αλκυονίδων.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 33 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Κορίνθου και  86 χιλιομέτρα δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για ζημιές.

‘Είμαστε επιφυλακτικοί για το εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό’

«Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμη για το εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι. Θα περιμένουμε την εξέλιξη του φαινομένου» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ερωτηθείς για τον σεισμό.

Ο κ. Λέκκας είπε ότι η περιοχή αυτή, που είναι κοντά στις Αλκυονίδες έχει βεβαρημένο ιστορικό, έχει δώσει αρκετούς σεισμούς στο παρελθόν και πρέπει να περιμένουμε. Θέλω να πιστεύω -πρόσθεσε- ότι θα είναι ο κύριος Σεισμός.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η σεισμική δόνηση ήταν σχεδόν επιφανειακή και για αυτόν τον λόγο έγινε αισθητή στην Αθήνα, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, ως και την Καλαμάτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα