Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα: “Θέλουμε χρόνο για να διαπιστώσουμε αν είναι ο κύριος” λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα: “Θέλουμε χρόνο για να διαπιστώσουμε αν είναι ο κύριος” λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος
ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ (Eurokinissi/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ) Eurokinissi

Ο Ευθύμης Λέκκας δεν ήταν σε θέση να ξεκαθαρίσει αν ο σεισμός του μεσημεριού της Παρασκευής ήταν ο κύριος ή όχι.

Χρόνο για να διαπιστώσει αν ο σεισμός του μεσημεριού της Παρασκευής ήταν ο κύριος τόνισε ότι χρειάζεται ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στο News24/7 ο έμπειρος σεισμολόγος τόνισε ότι δεν μπορεί προσώρας να υπάρξει σιγουριά ούτε για το αν ήταν το κύριο γεγονός ούτε αν έχει ενεργοποιηθεί το ρήγμα του 1999.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε επίσης ότι ο μεγαλύτερος μετασεισμός μέχρι στιγμής ήταν μεγέθους, 4,4 της κλίμακας ρίχτερ και ότι σίγουρα θα επακολουθήσουν και άλλοι, οπότε ο κόσμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος.

Λέκκας: Να μείνουμε ήρεμοι

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα το ρήγμα που τον προκάλεσε, δηλαδή εάν προέρχεται από το ίδιο ρήγμα που προκάλεσε τον φονικό σεισμό του 1999 ή από κάποιο παρακλάδι αυτού.

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι θα πρέπει οι πολίτες για τις επόμενες ώρες να είναι ήρεμοι, ενώ επισήμανε ότι οι επιστήμονες παρακολουθούν τη μετασεισμική δραστηριότητα μέχρι να βεβαιωθούν εάν ήταν ο κύριος σεισμός.

Από την πλευρά του ο Ακης Τσελέντης τόνισε στον ΣΚΑΙ ότι από την εμπειρία του συμπεραίνει ότι ο σεισμός των 5,3 ρίχτερ ήταν ο κύριος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version