Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα: Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς και απομακρύνσεις αντικειμένων

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα: Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς και απομακρύνσεις αντικειμένων
Eurokinissi

Η νεότερη εικόνα για τις κλήσεις στην Πυροσβεστική, αλλά και την κίνηση σε αρκετούς δρόμους της Αθήνας.

Μέχρι τώρα η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 31 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ στο κέντρο της Αθήνας λόγω διακοπών ρεύματος, μετά τη σεισμική δόνηση των 5,1 Ριχτερ στην Αθήνα.

Ακόμη 55 κλήσεις για αφαιρέσεις αντικειμένων, όπως πινακίδων, τζαμιών, μαρμάρων που κρέμονται, σοβάδων κλπ. από διάφορες περιοχές της Αττικής, με περισσότερες στο κέντρο της Αθήνας και στην Δυτική Αττική.

Καμία παροχή βοήθειας σε περίπτωση ατόμου που τυχόν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Μία κλήση για παροχή βοήθειας σε άτομο με κινητικά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας που επιθυμούσε βοήθεια για να απομακρυνθεί από το σπίτι του λόγω φόβου.

Τρεις αναφορές για καταρρεύσεις: Σε δύο ακατοίκητα σπίτια επί της οδού Πειραιώς 90,  στην Δραπετσώνα για τα οποία όμως δεν υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα και δεν επιλαμβάνεται η Πυροσβεστική, ενώ σημειώθηκε κατάρρευση και στον παλιό ταινιόδρομο των λιπασμάτων στην προβλήτα του Λιμένα Πειραιά στην Θύρα Ε1. Το Λιμενικό ζήτησε συνδρομή από την Πυροσβεστική για έλεγχο στο σημείο με ειδικό σκύλο ανιχνευτή, ώστε να εξακριβωθεί ότι δεν υπάρχει τυχόν εγκλωβισμένο άτομο, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τέτοια πληροφορία, ούτε από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εντοπιστεί τυχόν εγκλωβισμένος.

Εκτός λειτουργίας αρκετά φανάρια κυρίως επί της Λ. Αθηνών όπου έχουν τοποθετηθεί τροχονόμοι για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και σε κάποια σημεία στο κέντρο που αποκαθίστανται σταδιακά.

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Ύστερα από την εκδήλωση της ισχυρής σεισμικής δόνησης περί Ω/ 14:13΄στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, το σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού στις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας και η 2η ΕΜΑΚ (Θεσ/νικης) τέθηκε σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στις περιοχές εκδήλωσης του σεισμικού φαινομένου και ειδικότερα στην παρούσα χρονική φάση περιπολούν 150 πυροσβεστικά οχήματα, 350 πυροσβέστες καθώς και 80 Επιχειρησιακοί Αξιωματικοί, για παροχή βοήθειας και εξασφάλιση κάθε αναγκαίας υποστήριξης που τυχόν απαιτηθεί.

Περαιτέρω, με εντολή του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος συγκλήθηκε το κατά άρθρο 75 του Ν. 4249/2014 Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων με διευρυμένη σύνθεση καθώς και η προβλεπόμενη υποστηρικτική  ομάδα Διαχείρισης Συμβάντων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος. 

Ενημέρωση με πληροφορίες από Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας

Από την ενημέρωση που έχει το ΕΚΕΠΥ όλα τα Νοσοκομεία της Αττικής είναι εντάξει χωρίς λειτουργικά ή κτιριακά προβλήματα και χωρίς να προκληθούν τυχόν τραυματισμοί σε νοσηλευόμενους.

Από το ΕΚΑΒ δέχτηκαν αρκετές κλήσεις κυρίως για κρίσεις πανικού. Έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης έπεσαν σοβάδες σε μία τουρίστρια που είναι έγκυος και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», όπου της έγιναν προληπτικές εξετάσεις και είναι καλά στην υγεία της, απλά παραμένει για να ηρεμήσει.

Πρόσθετα, πατέρας με ίδια μέσα μετέφερε από το Χαϊδάρι τα δύο του παιδιά που ενδεχομένως είχαν κάποια ελαφρά τραύματα στο Αττικό Νοσοκομείο, το οποίο όμως δεν εφημερεύει και έτσι τα μεταφέρει εκ νέου με το αυτοκίνητό του στο Νοσοκομείο Παίδων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version